mandag 16. januar 2017

Mimrekveld


Etter hyggelig invitasjon fra Halvor, samlet gullkomiteen seg til middag i ærverdige Skrivergården på Hovin.  Skrivergården er fra 1760 og er eneste bevaringsverdige gård i privat eie i Ullensaker.  Da Kari og Halvor overtok gården, bestemte de seg for å renovere den tilbake til det opprinnelige, og her har det dukket opp mye interessant i de årene arbeidet har pågått.  I den nordre delen av hovedhuset har de innredet nytt kjøkken og leilighet hvor de bor.  

Halvor hadde dekket et nydelig bord med gammelt sølv og porselen, og vi nøt bordets gleder bestående av elgkarbonader (egen elg selvfølgelig) og karamellpudding med saus av flytende fløtekarameller.  Vi mimret både om gamle og nyere tider, og deretter tok Halvor oss med på en runde i huset som nå anses ferdig restaurert....  (dagen etter at vi var der ble det oppdaget kinesiske malerier i en brystningspanel.....)

Kvelden ble avsluttet med kaffe og masse kaker i den koselige rødstuen.  Det var en veldig koselig kveld med skolekamerater fra 50 år tilbake.  De 50 årene årene er som visket bort hver gang vi møtes.  

Tenk å bo i et slikt museum.  Sikkert fantastisk (og kostbart), men heldigvis gis det offentlig støtte til slike restaureringsprosjekter i Norge.  Riksantikvaren og fylkeskonservatoren har vært rådgivere underveis, og familien har mottatt betydelige midler fra det offentlige til denne jobben.  Uten det hadde det ikke vært mulig.

Tusen takk for at vi fikk komme Halvor.  Utrolig koselig.


Halvor ønsker velkommen til herskapelig middag

Tapet fra 1760 

Kineserier oppdaget i dagens dagligstue

Anne, Vigdis og Halvor i salen

Karin, Halvor og Vigdis i rødstuen

Malerier over alt

Rødstuen






Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar