torsdag 11. februar 2010

Sør-Afrika (1. del)












Turen til Sør-Afrika var enestående! Sør-Afrika er et usedvanlig vakkert land med store kontraster, og vi fikk oppleve utrolig mye på 17 dager. Vi startet i Soweto, deretter Pretoria (hovedstaden) og Scenic Route. Dessverre regnet det da vi skulle se verdens 3. største kanyon, men det var flott allikevel. Neste post var safari i Kruger-parken. Største opplevelse var 17 elefanter som passerte foran og bak og på siden av vår jeep. Vi så også mange andre dyr, bl.a. flodhest på land - det dyret som dreper flest mennesker.

Så gikk turen mot Swaziland hvor første stopp var picnic-lunsj og besøk hos en familie som reiseleder Leif Eriksen sponset. Her avleverte vi klær, kulepenner og mye annet vi hadde med fra Norge samt masse mat som Leif hadde kjøpt inn. Swaziland er et usedvanlig vakkert, men fattig land. Forrige konge hadde hatt 72 hustruer og en hærskare barn... Nåværende konge har hittil kun 13 hustruer - han vil gå foran med et godt eksempel. Dessverre er Swaziland det land i Afrika som har størst andel hiv-smittede i forhold til befolkningen.

En annen interessant post på programmet var besøkt på Mari Maurstads stiftelse Zulufadder.no. Her fikk vi møte ledere og barn som tok i mot oss med sang og åpne armer. Else Bjerkomp Moe, en bekjent fra Norge hadde jobbet der som frivillig i 6 uker, og vi møtte henne dagen etter i Uhmlanga. Der møtte vi også en god venninne av meg Dalia Jackbo og hennes mann, og vi spiste middag sammen med dem om kvelden. Merkelig at flere kjente var i Uhmlanga samme dag .... verden er ikke stor.....

Drakensberg-fjellene var neste. Nydelig hotell med mange aktiviteter og strålende vær. Arild og jeg tok en tur med helikopter og det var en opplevelse av de sjeldne da helikopteret landet på 3.000 meters høyde og vi fikk en glass champagne.

Etter en deilig og avslappende dag på Cathedral Peak Hotel satte vi kursen mot Johannesburg for å fly til Cape Town.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar