mandag 22. februar 2010

Sør-Afrika - Cape Town

Siste uken var vi i Cape Town. Vi bodde like ved Waterfront (Cape Towns Aker Brygge) - en livlig og trygg bydel. Her var det musikk og glede over alt, samt et hav av butikker og restauranter.

Tur opp til Table Mountain og ut til Cape of Good Hope sto selvfølgelig på programmet. Været var strålende og vi koste oss. Et annet høydepunkt var besøket på Robben Island hvor vi fikk se hvor Nelson Mandela satt fengslet i 18 år. Guidene var tidligere politiske fanger, og det var interessant å høre deres egne opplevelser fra fangeøya.

Siste dag var vi i vindistriktene, og der var det nydelig. Vi besøkte den koselige byen Franschook og var på omvisning og vinsmaking på vingården Pierre Jourdan. På veien utover stoppet vi ved inngangen til fengselet Drakenstein - det siste fengselet Nelson Mandela satt i og hvor man spaserte ut som en fri mann 11. februar 1990.

Så ble turen ansluttet med en strålende picnic i parken på den vakre vingården Boschendal. Vi bare nøt stunden, samværet, maten og vinen og takket Johan og Leif for en fantastisk reise i Regnbuelandet Sør-Afrika - LANDET VI ALDRI GLEMMER.















Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar