onsdag 7. september 2011

RECITO Høsten 2011

Torsdag 8. desember hos Grete

Boken vi drøftet denne gang var "Glassrommet" av Simon Mawer. Boken handler om et særpreget bolighus i funkisstil i den lille byen Mesto på den tsjekkiske landsbydga i 1930-årene og om de mennesker og virksomheter som var knyttet til huset. Dette er en roman om håp og holocaust, avgrunn og erindring - en historie om en jødisk familie og deres omgangskrets. Vi likte boken godt, og anbefaler den gjerne til de som måtte være interessert i jøders skjebne under 2. verdenskrig.




Onsdag 26. oktober hos Karin

I dag har vi drøftet Cecilia Samartins siste bok "La Peregrina". Dette er en oppfølger av "Senor Peregrino", og de fleste hadde også lest den første. Forventningene var store, men alle var enige om at dette var en skuffelse. Mange gjentakelser, uvirkelige hendelser og merkelig avslutning. Nei, dette var ikke på høyde med "Drømmehjerte" eller "Salvadorena". Cecilia Samartin skriver nå på tredje bok i Peregrino-serien, men vi er usikre på om vi vil lese den.....





Onsdag 7. september hos Gunn.

Så er vi i gang med bokhøsten. Denne gang kunne vi ønske Grete velkommen som nytt medlem av Recito. Hun hadde allerede lest dagens bok "Den tredje søsteren" av Terje Bjøranger, og deltok aktivt i samtalen.

Boken er brennaktuell og spennende. Her omhandles tvangsekteskap, æresdrap og familietradisjoner i en familie bosatt i Oslo med opprinnelse i Pakistan. Dette er rystende lesning, men ikke overraskende. Det kan ikke være lett å vokse opp i vår kultur og samtidig måtte forholde seg til kravene fra familien fra og i Pakistan.

Forfatteren Terje Bjøranger har jobbet i UDI og bl.a. vært leder for UDI's kompanseteam mot tvangsekteskap/æresdrap. Familiekonfliktene, strategiene og truslene, slik de fremstilles i boken, er en realitet i de mange sakene han har jobbet med i UDI.

Dette er en dramatisk historie - ja vi må vel si en kriminalroman - og alle likte denne. Alle var også blitt sinte ved lesing av boken.

Boken anbefales for alle som vil lære litt mer om hva som foregår blant våre landsmenn (og ikke minst kvinner) fra Pakistan. Og så er den drivende spennende!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar