mandag 5. september 2011

Oslo, 31. august


Sammen med Alexander har vi sett den kritikerroste filmen "Oslo, 31. august". Regien er ved Joachim Trier, og i rollen som Anders ser vi Anders Danielsen Lie.


Filmen er basert på den franske kultromanen "Le feu follet", og vi følger Anders Danielsen Lie i hovedrollen fra første til siste scene.

Selv om Anders er narkoman på rehab, berøres dopavhengighet i liten grad i filmen. Når Anders sprekker og tilslutt tar en overdose, har han nådd en erkjennelse om at tilværelsen ikke er til å holde ut. I løpet av de siste 24 timene har han forsøkt å finne en mening, noen ganger gjennom samtale med venner, men uten hell.

"Oslo, 31. august" er også en film om ensomhet, og vi ser Anders sin voksende isolasjon i forhold til det åpne byrommet tydelig. I en briljant scene sitter Anders på en café og tyvlytter til samtalene rundt seg, og det er som om livspendelen svinger med det som sies, helt til en ung kvinnes banalisering av lykke får meningsløsheten til å vende tilbake.

Rollen er spesialskrevet for Anders Danielsen Lie, og han bærer filmen på sine skuldre. Men dette er også en av de vakreste og mest melankolske hyllestene av Oslo by som er festet på film.

En gripende film som gir rom for melankoli og ettertanke. Denne filmen fortjener sikkert priser fremover, og er allerede nominert til Nordisk Råds Filmpris.




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar