mandag 26. september 2011

ELG-russens 45-års jubileum - fest

Aftenens festprogram startet med aperitif og omvisning på Forsvarets Flysamling. Her ble vi mottatt av to ildsjeler, Lars-Kristian Iversen og Bjørn Olsen, som viste oss rundt. Med stort engasjement fortalte de om flyvningens historie fra den spede start for 100 år siden frem til dagens F-16.

Samlingen består av mer enn 30 fly, og noen er uerstattelige klenodier. Alle flyene har en historie å fortelle, og samtlige av Luftforsvarets jetjagere fra den kalde krigen finnes i samlingen.

Flyene, som eies av Forsvaret, er resultat av mangeårig innsamling og restaurering. Arbeidet er i stor grad blitt utført av ulønnede frivillige entusiaster.

Dette ga mersmak til et nytt besøk med mer tid. Ikke visste jeg at det var så mye interessant historie her. Og mange av gjestene sa: "Jeg visste ikke at jeg var så interessert i fly....."

Lars-Kristian Iversen foran minnetavle over falne i Luftforsvaret 1940 - 1945.


Interessert ELG-russ fra 1966


Tilbake på hotellet, var det tid for festmiddagen. Det var dekket runde bord pyntet med kandelabre, røde servietter, sanger med røde sløyfer, russelue og historiske bilder og bordkort med russelue og 45.

Her er Eidsvoll-russen 1966 samlet til 45-års jubileum.


Turid Kilden Torgals fra Trysil hadde bedt om å fortelle om hvordan det var å komme alene til Eidsvoll som 16-årig og bo på hybel. Det var langt fra Trysil til Eidsvoll den gang, og hjemreise var kun mulig i skoleferiene. Turid høstet stor applaus for sin vakre mimretale på trysildialekt. Sånn skal det gjøres.


Arne Berge (her sammen med Berit Ruud) hadde fått det ærefulle oppdraget å være toastmaster, og han ledet middagen med en fast hånd. Takk til alltid positive Arne.


Her er Anne-Britt, Marit og Per, alle fra Odalen. Anne-Britt og Marit gikk i min klasse (Eb), mens Per gikk i N.


Thorbjørg er en sporty og livat dame som var en god venninne den gang. I fjor var hun med til Albania, og vennskapet ble gjenopprettet. Thorbjørg bor på Gjelleråsen, så vi avtalte å ta en lunsj i nær fremtid.


Ingrid var klasse Eb's midtpunkt for 45 år siden, og er fortsatt like flott og sprudlende. Ingrid bor på Jessheim, så vi har truffet hverandre av og til gjennom årene.


Hovedtalen ble holdt av Anne Skatvedt (også fra Eb). Damene markerte seg sterkt. Det er moro å se hvilken utvikling det har vært for kvinner siden 1966. Den gang var det ingen som hadde hørt om likestilling eller kvinneår enda. Men så var det også kremen av norsk ungdom som gikk på Eidsvoll, og det er ingen overraskelse at mange av dem har markert seg på toppnivå i samfunnslivet.

Randi Andersen (Rb) takket for maten. Jubileumskomiteen fikk honnør for både mat og arrangement og vi fikk "medalje" for godt utført arbeid. Her er Åse med sin "medalje".


Skravla gikk rundt bordene, og ingen hadde tid til å danse. Russeformann Even (Eb) tok ordet til slutt, og jubileumskomiteen ble gjenvalgt med akklamasjon. Neste jubileum blir gulljubileum - 50 år - i 2016.

En flott dag sammen med gamle og gode venner. Nå kjenner jeg meg helt tom. Hva skal jeg arrangere nå tro?????

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar