torsdag 8. desember 2011

Barbereren i Sevilla

.. spilles på Scene 2 i Operaen, og Dalia og jeg tok turen. Og det ble en skikkelig opptur! Dette var en fartsfylt, humoristisk og fargerik forestilling med kjent og livlig musikk.

Det skal ha tatt Rossini 26 dager å skrive operaen, og den utløste opptøyer da den ble oppført for første gang i 1815. Siden er den blitt en av verdens mest oppførte operaer med alle sine foviklinger, ulykkelig kjærlighet og happy ending.


I hovedrollen som barberer finner vi Espen Langvik, baryton ved Nasjonaloperaen, og han var som skapt for rollen med flott sang, godt spill og glimt i øyet.

Hans forviklingspartner Rosina ble spilt av Ingeborg Schübeler Gillebo - en ung dame som har høstet strålende kritikker for sin deltakelse i Belvedere-konkurransen i Wien og i Dronning Sonjas Internasjonale Musikkonkurranse. Her snakker vi om en "coming star".

Jeg vil også trekke frem Ketil Hugaas som spilte Don Bartolo - bass/baryton med flot sang i en rolle med masse humor.

Det var første gang i var på Scene 2, og det var helt fint. Salen er mindre enn hovedsalen og billettene er unummererte, men man ser bra over alt. Vi satt på 2. rad - bedre kan det ikke bli.

Vi humret og lo og koste oss både med forestillingen og et glass hvitvin i pausen. Nå kan man forhåndsbestille pauseservering på nettet som står klart i pausen - og ingen behøver å benytte pausen til å stå i kø.

Super aften på alle måter.

Nå planlegger Dalia og jeg en operatur til Milano og Venezia i mars.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar