søndag 22. september 2013

Capri


Nå er vi kommet til Capri, denne vakre og sagnomsuste øya i Napoli-bukten.  Capri er et populært feriested for de rike og berømte, men er også et populært mål for dagsturister fra Sorrento og Amalfi-kysten.  Øya var keiser Augustus private ”lekegrind” så langt tilbake som pr 27 før Kristus, og dens status som moderne turistmål dateres vel 100 år tilbake.  Det er to sentere på Capri, Capri by og konkurrenten Anacapri hvor vi bor.  

Vi ankom Capri med båt fra Sorrento, og har bestilt fire netter på Hotel Bellavista (Hotell Vakker Utsikt), og bedre utsikt kan man ikke få.  Vi nyter frokosten med utsikt utover Napoli-bukten med Vesuv i bakgrunnen.

Vi sier alltid at ”Reisen er selve målet”, og slik er i hvertfall denne reisen.  Vi kjørte fra Pompei til Sorrento for å ta ferge til Capri.  For noen veier….. svingete og smaaaaale og gale italienske sjåfører og scootere som kom fra alle kanter.  Men den dyktige sjåfør Arild loste oss trykt ned til havnen hvor fergen sto.  Der sto vi da alene med vår bil, men etter hvert kom masse mennesker og et par sykler, men ingen flere biler.  Nei, det viste seg at man ikke kunne ta med bil til Capri – ikke hadde vi lest det noe sted og ikke hadde noen fortalt det.  Vi parkerte bilen hos en kar inne i fjellveggen, og der står den forhåpenligvis når vi kommer tilbake til fastlandet på søndag. 

Ved ankomst Capri forsto vi raskt hvorfor man ikke kan ta med bil hit.  Det er faktisk ikke mulig.  Veiene er så smale, så smale og det samme er bussene.  Ellers er det mest scootere og biler med tre hjul her.

Capritrafikk


Capritrafikk


Det er fantastisk vakkert her ute, og i dag har vi vært på fottur på høyden mellom vinranker, blomster og høye murer med grønnsakhager og villaer bak.  Flere steder var det laget spesielle utsiktspunkter med gjerde rundt – takk og pris – for det var stupbratt 300 m rett ned. Håper bildene kan gi et innblikk i turen.  Vi nøt hvert sekund og ble faktisk slitne.






Parco Filosofico


Belvedere Migliera


Punta Carena




Torre della Guardia
I ettermiddag har vi besøkt Villa Michele – villaen til legen Axel Munthe.  Den er bygget på ruinene av en romersk villa og har vakkert interiør og en storslått hage med praktfull utsikt.  Axel Munthe var svensk, og her tok han imot kongelige og adelige fra hele Europa.  Dronning Victoria bodde her i lange perioder da hun hadde svake lunger og nerver, og det sies at forholdet mellom legen og dronningen var mer intimt enn vanlig mellom pasient og lege…..  Axel Munthe døde på Stockholm Slott i 1949, og Villa Michele ble testamentert til den svenske stat som museum, noe den er den dag i dag. 


Utsikt fra hagen i Villa Michele


Villa Michele 


Villa Michele


Villa Michele


En 3000 år gammel sfinx i hagen på Villa Michele



Villa Michele


Det er veldig lekre butikker her, og vi skulle gjerne ha svidd kredittkortet litt….  Men kundene her er nok i en annen lønnsklasse enn de tilbaketrukne fra Norge….  En spesialitet er håndlagede sandaler med ”bling” på.  Du velger den”bling” i de farger og mønstre du ønsker, og så lager de sandalene til deg mens du venter.  Jadda… de koster en del og er lite anvendelige i det kalde nord, så de slipper vi å ”sikle” på.

Tilslutt kommer noen bilder fra Hotel Bellavista.  Man må vel si at det er typisk italiensk.... 







Gulvet på rommet vårt....


Taklampe på rommet vårt




 Mer fra Capri kommer når bloggeren får tid...... 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar