tirsdag 17. september 2013

Pompei


Vi er på en liten rundtur i det sydlige Italia, nærmere bestemt Amalfi-kysten og områdene rundt.  Dette er en del av Italia vi har mange ganger har snakket om å besøke, og endelig er vi her.

Vi fløy til Roma og kjørte direkte til Pompei hvor vi hadde bestilt hotell for to dager.  I dag har vi utforsket den romerske oldtidsbyen Pompei. 

Pompei ligger ved foten av vulkanen Vesuv, og ble slettet med jorden av et voldsomt utbrudd i år 79 etter Kristus.  Byen lå gjemt helt frem til 1594 da en bonde kom over ruinene da han spadde i jorden.  Den reelle utforskingen av Pompei startet først i 1748, og det er et evigvarende arbeid.  Det er enorme områder, og man antar at 2/3 av byen fortsatt ikke er utgravd.  Det var en rar opplevelse å vandre i gatene i denne byen og titte inn i husene og tenke seg hvordan de levde her for 2.000 år siden. 

Det var 24 grader, overskyet og litt vind i dag - perfekt vær for sightseeing.  Det må være uutholdelig her i juli og august, så ikke reis hit på den årstiden.

Vi lar bildene nedenfor gi et innblikk av Pompei.






















Det var bilde av Arild her også...
Etter alle inntrykk var det tid for  skikkelig italiensk pizza-lunsj – den beste pizza i Pompei, sa kelneren – skinke, ruccola og parmesan på tynn bunn og stekt i stenovn.  Vi koste oss!

Pizza Sorrentina


Ved siden av oldtidsbyen lå et kloster med katedral og klokketårn. Katedralen var vakkert dekorert innvendig og kunne faktisk minne om Det sixtinske kapell i Vatikanet, men den er ikke levnet æren av å bli nevnt i noen av våre guidebøker.  Vi lar Arilds vakre bilder tale for seg.








I morgen går oppdagelsesreisen videre til…????  Ja, det får vi se……

Til slutt et par ord om priser.  Vi er nå i Italias dyreste turistområder og hotellpriser er høye.  I går gikk vi en tur i områdene hvor de lokale bor.  Vi kjøpte en flaske vin og tre flasker brus, og det kostet tilsammen Euro 3,60.  I dag kjøpte vi EN flaske brus i oldtidsbyen, og den kostet Euro 3,40.....  Sånn er livet! 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar