søndag 13. oktober 2013

Industrihistorisk sti

I strålende høstvær gikk turen idag på historisk grunn i Eidsvoll.  Vi startet ved Eidsvollbygningen (som nå er under restaurering til grunnlovsjubileet i 2014) ved den gamle Eidsvoll Verk Bro fra 1813, og fulgte stien langs Andelva til Mago C kraftverk.  Her er en gammel teglstenbygning som Mathiesen Eidsvoll Værk solgte i 2009, og som brant ned før den nye eieren hadde fått forsikringen i orden.

Stien er en del av Pilgrimsleden, Rondanestien, så her kan man fortsette helt til Trondheim.  Vi fulgte en rundløype tilbake til Eidsvollbygningen hvor vi spiste matpakken vår utenfor Statsbyggs brakke.

Gamle Eidsvoll Verk
Industrihistorisk sti
På historisk grunn

Langs Andelva

Også denne gang traff vi kjente på et merkelig sted.  Vår gamle nabo Grethe var på tur med datter og barnebarn.  Grethe er en tøff dame som fikk polio da hun var 4 -5 år, men som i alle år har vært aktiv og positiv.  Ut på tur med staver, flott!!!!

Vår gamle nabo Grethe med datter og barnebarn

Mago C - nedbrent teglstenbygning

Man kan jo ikke være ute en slik dag uten å ta bilde av høstfargene.  Hvilken vidunderlig høst.

Leser på facebook i dag at det er kø i Ekebergparken, parkeringsbonanza på Sognsvann og kø utenfor Nationalgalleriet.  Noe har skjedd med oss nordmenn.....  


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar