mandag 7. oktober 2013

I Fokines Verden


Fredag hadde jeg nok en vidunderlig ballettopplevelse i Operaen sammen med min gode venninne Dalia.  Vi så ballettsjef Ingrid Lorentzens åpningsforestilling "I Fokines Verden".

Michel Fokine var en russisk koreograf, og han regnes som grunnleggeren av moderne ballett.  I 1909 ble han hentet til Paris som koreograf for Ballet Russes, og han oppnådde verdensberømmelse for sine forestillinger.

Ballets Russes var banebrytende i sin kobling mellom moderne koreografer, komponister, kunstnere og dansere.  Dette var Fokines verden.  I dag har nåtidens kunstnere satt nytt lys på disse ballettene, og den britiske stjernekoreografen Liam Scarlett (kun 27 år) skaper en ny Ildfugl og operaens egen huskoreograf
Alan Lucien Øyen skaper en ny Petrusjka.

Vi så fem forskjellige balletter - først Petrusjka med et stort kompani, så tre forskjellige små stykker og tilslutt Ildfuglen.  Vi må vel si at det var stigning i programmet, for Ildfuglen var fantastisk.

Ildfuglen
Det var mange fantastiske dansere, men jeg velger å nevne Melissa Hough som Ildfuglen. Hvilken danser - sylfidetynn, men med muskler i lår og armer.   Ballett er fascinerende!  

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar