onsdag 2. oktober 2013

Mistberget



Vi fortsetter vår utforsking av turmulighetene på Romerike, og i går var vi på Mistberget.  Dette er et av de fineste utsiktspunktene på østlandet med vidt utsyn over Akershus og nabofylkene.

Mistberget er 663 m.o.h. og på toppen er et gammelt branntårn på 16 meter.

Vi kjørte veien til Åsleia og parkerte ved Oppsalenga.  Herfra er det 3,2 km til toppen, og det er bratt, men fin merket sti.  Etter ca.  1 km passerte vi "Lykkens Grube", en gammel jerngruve og en hyggelig hvilebenk.  Flott at lokale ildsjeler sørger for positive turopplevelser for andre.

Etter 1 time og 10 minutter nådde vi toppen, og der satt våre gamle naboer Liv og Atle med kaffe og nistepakke.  Vi treffer kjente overalt.....  Det var hyggelig, og skravla gikk lett om andre naboer.... og dagens politiske begivenheter.  Liv og Atle har også trukket seg tilbake fra arbeidslivet og lever det samme livet som oss med reiser og kultur, og vi utvekslet erfaringer fra reiser til Vietnam, Peru, Kina og Syd-Amerika.  

De modigste av oss måtte selvfølgelig klatre opp de siste 16 metrene i tårnet, mens herr Berntsen sto nede og fotograferte.  Deretter slo vi følge ned til parkeringsplassen.   Usedvanlig flott og koselig tur i det vakre høstværet.


Arild i "Lykkens grube"
Hyggelig benk

Karin på vei opp i tårnet

Liv oppe i tårnet

Karin, Liv og Atle i tårnet

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar