mandag 21. oktober 2013

Tusen ganger god natt


... rystet meg slik at jeg ikke fikk sove i natt. 

Filmens hovedperson, krigsfotografen Rebecca, skades hardt i Kabul etter å ha tatt for stor risiko ved å følge en ung kvinnelig selvmordsbomber på nært hold.  Etter sykehusopphold i Dubai kommer hun hjem til familien i Irland og en ektemann som har fått nok av konas reiser til konfliktområder på bekostning av familielivet.  Også forholdet til de to døtrene er vanskelig.  Rebecca bestemmer seg for å slutte i jobben, men greier hun det?   Filmen reiser flere interessante dilemmaer, og vi sitter vel igjen med noen ubesvarte spørsmål.  Se filmen, og døm selv!

Juliette Binoche som krigsfotografen Rebecca
Dette er en norsk film i internasjonal klasse regissert av Erik Poppe, og basert på hans egne erfaringer som reporter i krigsområder.

Nydelige franske Juliette Binoche (som vi så første gang i "Den engelske pasienten") spiller Rebecca, og den danske kjekkingen Nicolai Coser-Waldau (som spilte sammen med Axel Henie i "Hodejegeren") spiller hennes mann.

Her var det rystende bilder fra farlige områder og vakre bilder fra sjøen og livet på landet i Irland. Det var også mange vakre og stillferdige bilder av Juliette, en av mine favorittskuespillere.

Filmen har gjennomgående fått svært gode kritikker, noe vi synes den fortjener.

http://www.tv2.no/underholdning/gkn/-juliette-binoches-sterkeste-og-mest-minneverdige-rolletolkning-4141563.html

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar