søndag 10. november 2013

Langkål

Nå er det jul igjen !!!! (nesten)

I mange år har Arild snakket varmt om LANGKÅL til våre gode DnC-venner, og i går var dagen kommet. De skulle få smake familien Berntsens spesialitet omhyggelig tilberedt av verten selv.  Han brukte det meste av dagen til forberedelsene, og resultatet ble strålende, som alltid - akkurat passe konsistens og akkurat passe krydret.

DnC samlet til langkål

Vi startet med rakfisk til forrett, og årets fra Wangensten var fin.  Den hadde fått Folkets Pris under Rakfiskfestivalen på Fagernes ble det fortalt.  Så fulgte ribbe, pølse, medisterkaker og LANGKÅL...

Veldig hyggelig å registrere at gjestene likte dette, for de forsynte seg meget godt i to omganger.  Ingen pirking i maten her nei.  Tilslutt var det multekrem (med selvplukkede multer) og hjemmelagede krumkaker. Skikkelig julemiddag med andre ord.

Tilbehøret var også av tradisjonell art fra Løiten, men ingen falt under bordet.....  En hyggelig kveld med gode venner.  

1 kommentar:

  1. Hurra for langkålen! Det finnes ei en bedre stappe som til ribba blir nok

    SvarSlett