onsdag 13. november 2013

Yangon





Schwedagon Pagoda
Vi har innledet vår lenge planlagte reise til Myanmar.  I morgentimene i går landet vi i Yangon, den tidligere hovedstaden i landet. Regjeringen har nå bygget en helt ny hovedstad inne i landet som heter Nay Pyi Taw, og regjeringskontorene og all offentlig administrasjon flyttet dit i 2006.  Yangon er imidlertid fortsatt den kommersielle hovedstaden, mye takket være sin nærhet til havet. 

Myanmar har ca. 60 mill innbyggere, og ca. 5 mill bor i Yangon som er den største byen.  Dette er en livlig by med ”traffic jam” hele dagen og folkeliv som man finner i andre byer i Østen, bygninger i kolonistil, pagoder og templer.

Vi bor på et nydelig ***** hotell ved Kan Daw Dyi Lake, og her er det både EU/Myanmar-konferanse og en storslått ”wedding reception”.  Vår søte guide heter Tin Tin Aye, og bussen har i tillegg både sjåfør og hjelpemann med krakk.  Dessuten har den lilla gardiner….

I dag har vi utforsket Yangon, og vi startet i Botantaung Pagoda ved Yangons sjøside. Det var gull og glitter, munker og buddhister i bønn og vi kunne kjøpe offergaver (bananer, blomster eller annet….).  Vi gikk i gullabyrinter og var mektig imponerte, men dette var bare småtteri mot det som skulle komme senere – nemlig Schwedagon Pagoda.  Denne ble påbegynt omkring år 600 før kristus, og landets konger har bygget den ut både i høyde og bredde, slik at den i dag er 100 meter høy, og pagoden og alle byggene omkring dekker et område på 46 mål.  Her var det gull og edelstener i tonnevis, ja faktisk 11 tonn rent gull...  Det var et yrende liv av turister og buddhister og munker i bønn.  Det er helt umulig å beskrive dette og den følelsen det var å vandre barbent rundt på området og se solen gå ned over alt gullet.  En ”out of this world”opplevelse.

Ellers så har vi sett det gamle regjeringsbygget (the ”secretariate” som guiden sa), som kanskje skal bli museum eller bibliotek.  Nå så det bare falleferdig ut med høyt piggtrådgjerde rundt.  Vi har vært i Chinatown og sett mat av alle slag bli tilberedt på gaten, vi har spist lokal lunsj og kinesisk middag og mye mer. 

Vår første dag i Myanmar har vært rik på opplevelser, og i morgen flyr vi videre til Mandalay. Bloggeren er sliten etter lang flytur, varm og fuktig luft og masse inntrykk, så nå er det byssan lull.  Klokken ringer allerede kl. 03:45....  Dette er ikke tur for pingler...

The "secretariate"
Ristede gresshopper i Chinatown

Baking i Chinatown

Buddhistmunk ved Schwedagon

Schwedagon Pagoda

Schwedagon
Bloggeren har litt tid, og vil legge inn noen flere bilder fra Yangon
Litt shopping på markedet
Alice og Karin blir sjekket opp.....

Vakkert spill av vakre mennesker
Karaweik - lokal attraksjon og restaurant
I bønn i Botataung Pagoda


The "umbrella" of Schwedagon




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar