fredag 9. juli 2010

Encore un jour a Strasbourg

Jeg hadde egentlig ikke tenkt å blogge idag, men gammel vane er vond å vende...

Aller først noen ord om middagen i går kveld. Vi spiste sammen med Marit og Petter på Brasserie de Dauphine like ved katedralen - et hyggelig sted med tradisjonell mat fra Alsace. Vi ønsket noe lett etter flere dager med bondekost, så vi bestilte Laks Cordon Bleu med frukt. Vi vil heller kalle det Fruktfat med laks. Det var masse frukt og bær av alle sorter og på toppen lå et stykke stekt laks. Til det hele ble det servert rosa dressing. Det smakte riktig godt, men tradisjonell mat fra Alsace er vel å dra dette langt.....

Det var skrekkelig varmt, så vi måtte ha en stopp på et "vannhull" med "spruteluft" på veien tilbake til hotellet.

Saumon Cordon Bleu

Idag har vi vært på båttur rundt øya. I tillegg til de tradisjonelle bindingsverkshus og blomsterdekorasjoner, har vi sett glasspalassene til Europaparlamentet, Europarådet og Menneskerettsdomstolen.

Europaparlamentet


Menneskerettsdomstolen


Etter båtturen, tok vi en kopp kaffe på et hyggelig sted. Plutselig begynte en dame å dekorere konditoriets vindu med renmose fra Rendalen - ja, det er korrekt. På esken sto det "Norske Moseprodukter". Artig !

Renmose fra Rendalen...



Etter litt mysing rundt i byen, spiste vi Tarte flambee på Restaurant Gruber. God mat, hyggelig service og både fløyte- og fiolinunderholdning. I kveld blir det avskjedsmiddag, og i morgen reiser vi til Paris.

Hyggelig lunsj

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar