onsdag 7. juli 2010

St. Hippolyte - Obernai

- 37 km idag!

Men vi startet dagen med en busstur opp til Chateau du Haut-Koenigsbourg. Et par sprekinger fra Vestlandet syklet opp, men så skal de også delta i Birkebeinerrittet og trengte ekstra trening.

Dette var et middelalderslott på en topp med flott utsikt i alle retninger. Slottet ble plyndret og brent av svenskene under tredveårskrigen og lå forlatt i mer enn 200 år. Så i 1899 besluttet Wilhelm II av Hohenzollern å restaurere slottet, og restaureringen pågikk fra 1900 til 1908. Slottet er fullt av politiske symboler som markerer at Alsace på den tiden var tysk.

Chateau du Haut-Koenigsbourg

Vår dyktige guide Celine ga oss en interessant omvisning på sitt sjarmerende "Allo, Allo" engelsk.

Celine ved vintønnen på kjøkkenet


Så bar det ut på sykkel igjen - over vinmarker og gjennom små vakre landsbyer, nye vinmarker og nye landsbyer til vi kom til ...

Et lite blomsterbilde i dag


.. Epfig og familien Wolffers vingård. Her ble vi mottatt av fru Wolffer som orinterte om produksjonen av Cremat og ga oss smaksprøver på hvit og rosa Cremat før lunsj. Piknik-lunsjen ble servert i et hyggelig rom på vingården, og det ble servert røde og hvite viner akkompagnert av fransk humpa-musikk. Litt liv ble det i dag også, og noen svingte seg til og med i dansen.

Vinsmaking hos familien Wolffer


Etter lunsj tok vi kun et lite stopp ved et kapell, og severdigheten der var deres kolleksjon av hodeskaller. Vi tror de var fra 1. verdenskrig.

Chapelle St. Marguerite


Ny flott dag. Været er supert, men jammen er det varmt å sykle om ettermiddagen.

Jeg har ikke skrevet mye om mat, men må nevne gårsdagens middag som ble inntatt på "Le Hupsa Pfannala" (den dansende stekepanne). Her ble vi servert spesialiteter fra Alsace: tarte flambee (tynn "pizza" med ost, skinke og løk), gryte kokt natten over med 3 sorter kjøtt og poteter og Gewurztraminer-sorbert i flytende Gwurztraminersprit. Deilig mat! Ja, den beste middagen vi har spist hittil.

I tillegg til egen sykling, må vi også følge med på Tour de France og fotballkampene fra Sør-Afrika. Flott innsats av Hushovd og Boasson Hagen. Marius og Alexander er nå i Reims og så innspurten i dag. I kveld holder vi med Tyskland. Ferie er travelt!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar