mandag 5. juli 2010

Colmar - Neuf-Brisach - Eguisheim - Colmar

I dag var det tre muligheter - 65 km, 55 km eller 25 km. De fleste valgte 25 km, men vi tok 55 km..... Sol og + 27 grader ved start kl. 09:00, og det var friskt og deilig. Vi nøt naturen, luktene, fuglesangen og alle de helt utrolig vakre blomstene.

Rådhuset i en liten landsby - village fleurie


Vi tok en tur innom en kirkegård hvor det også var krigskirkegård fra 1. og 2. verdenskrig.

En lien fransk kirkegård


I Neuf-Brisach tok vi en liten pause og et glass hvitvin og en croissant. Her kostet et glass vin Euro 1,50. Burde nesten ha kjøpt mange, men promillesykling skal vi ikke ha noe av ....

Etter 36 km var det tid for dagens høydepunkt. Harald hadde tilberedt en deilig piknik-lunsj bestående av alle mulige franske delikatesser og oster + rød og hvit vin. Det smakte utmerket!

Piknik-lunsj med hyggelig reisefølge


Arild med damer og creme brulee


Etter lunsj gikk turen til Eguisheim og vinsmaking hos Emile Beyer. Her har det vært vinproduksjon fra 1583 og husene står fortsatt. Da det ble laget en fjernsynsserie om Martin Luther for noen år siden, ble dette vinhuset benyttet som kulisser.

Vi ble betjent av byens vindronning, og fikk smake Pinot Blanc, Muscat, Gewurztraminer og Pinot Gris. Gewurztraminer er "dronningen" av hvite viner fra Alsace, og nå koste vi oss.

Klar for vinsmaking i sykkeltrøye, hatt og håndveske ....


Eguisheim - utrolig vakker by


Etter en liten rundtur i Eguisheim, syklet vi tilbake til Colmar, og vi kom først i mål i dag også. Strålende dag, strålende vær, strålende mat, strålende vin og strålene turfølge. Vi rike har det godt!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar