søndag 25. juli 2010

Sommer på Chateau Magnifique

Været er skiftende her i dal'n, og vårt humør skifter i takt med været.

Men vi la ut på fjelltur første dag for å finne flyet som vi har hørt så mye om. Dette er et fly som krasjet i fjellet under 2. verdenskrig og det skal fortsatt ligge rester der. Hadde planer om å gå en sti til venstre for Sukkertoppen denne gang. Da vi kom til Sukkertoppen (5 km), begynte det å regne, så vi spiste matpakken og snudde.

Vi traff en gjeng karer med stor oppakning, og innledet en samtale slik man gjør i fjellet. Karene var imidlertid lite snakkesalige, men fortalte at de var 23 personer, hadde vært i fjellet i 10 dager og gått rundt Sølen.... (... det bruker vi en dag på....) De så ikke akkurat ut som vanlige fjellfolk heller med piercing i hake og ører. Sååå forsto vi! Dette var pasienter på Renåvangen. Fjelltur er tydeligvis en del av behandlingen,- hvilket høres svært fornuftig ut.

Stampen klargjøres


Regnvær neste dag også, og Arild foreslo en tur til Idre. Hvorfor ikke heller snekre trapp til "Petit Magnifique"? sa jeg. Han kjørte sporenstreks ned til sin hoffleverandør Byggpartner og kom glad tilbake med materialer. Det tok ikke mange timer før trappen var ferdig. Nå skal vi plante litt lyng rundt, så blir dette fint.

Ny trapp til "Petit Magnifique"


Finværet kom endelig, og vi kunne kose oss på terrasen med bøker og god mat. Arild leste "Tusen strålende soler" av Khaled Hosseini og jeg "Skinndød" av Jessheim-gutten Thomas Enger. Intet sted er solnedgangen vakrere enn fra vårt chateau, og vi nøt kvelden med grill og fyr i utepeisen.

Solnedgang og fyr i peisen


Solnedgangen på Chateau Magnifique


Lørdag gjorde vi et nytt forsøk på å finne flyet. Vi kjørte inn til Gjotsetra denne gang og gikk en sti gjennom skogen mot de sydlige Sølen-høydene. Her var det trollskog og myrer, men vi så hverken ulv eller bjørn.... Det skal visst være en ulvefamilie i dette området. Etter 4 - 5 km var vi ved foten av fjellet og da gadd vi ikke mer. Dette er ikke en vei vi vil anbefale. Vi foretrekker å gå opp fra Grøndalen.

I Trollskogen


Værmeldinger er merkelige greier. På fredag spådde de sol og nydelig vær i mange dager fremover, men på lørdag skulle det plutselig bli regn på søndag. Norsk sommer er og blir uberegnelig. Godt vi fikk masse varme i Frankrike.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar