onsdag 14. juli 2010

A Paris

Vi avsluttet Frankrike-turen med noen dager i Paris. Det var steinvarmt - søndag var det + 39, og det er i varmeste laget selv for solhungrige nordmenn.

Programmet ble derfor gjennomført i langsomt tempo - båttur på Seinen, lunsj på stamkafeen for de intellektuelle "Les Deux Magots", en runde blant impresjonistene på Musee d'Orsay, Musee de la Vie Romantique, Montmartre med Place de Tertre og Sacre Coeur, La Madeleine og en fantastisk utstilling av Edvard Munchs bilder i Pinacotheque de Paris. Sistnevnte er et nytt privat galleri som er blitt berømt for sine eksepsjonelle utstillinger. Utstillingene her skaper furore, leste vi. Munch-utstillingen skulle egentlig avsluttes 18. juli, men er forlenget til 8. august. Veldig moro å se en så omfattende utstilling av vår fremste maler i utlandet.

Og så var vi på Moulin Rouge for første gang. Det var smekk fullt og vi spiste middag og så showet. Hyggelig og som forventet. Fantastiske dansere selvfølgelig og andre akrobater, men svømmingen blant slanger i et stort akvarium var ikke i min smak. Fysj !

Det ble noen hyggelige lunsjer og middager "sous le ciel de Paris" og litt shopping. Jeg kjøpte faktisk to kjoler og en tunika til halv pris minus enda
10 % - kjempekupp!

Jeg må nevne hotellet vi bodde på, ATN hotel, et såkalt design-hotell. Ja, det var spesiell design og meget gjennomført og lå svært sentralt til de store boulevardene like ved den gamle operaen. Rommene var imidlertid knøtt små, og det var deilig å komme hjem hvor bare det ene badet her er som design-rommet i Paris....

Un pont sur la Seine a Paris

Sous les ponts de Paris...


Moulin Rouge OUI !!





Dessert nam nam..


La Madeleine

1 kommentar:

  1. To kjoler ja! Le bon vie (eller no sånt :-))!


    Bente Helenesdatter Pettersen


    PERSONA GRATA
    tlf. 0047-95739209

    SvarSlett