tirsdag 6. juli 2010

Colmar - Riquewihr - St. Hippolyte

Kun 29 km på sykkel idag, men det var mer enn nok. I dag var det mye opp og ned,- spesielt opp. Vi syklet gjennom vinmarker hvor landsbyene lå som perler på en snor - den ene vakrere enn den andre.

På sykkel ute på vinmarkene - en opplevelse


Riquewihr sies å være den vakreste av alle landsbyer i Alsace. Den er berømt for sin utmerkede Gewurztraminer som kjøpes av Dronning Elisabeth, Keiseren av Japan, Det Hvite Hus og noen svette norske sykkelturister. Vi vandret rundt i byen og tok en pannekake og et lite glass av den berømte drikken. Her hadde de også en nydelig julebutikk, og vi kjøpte en stork til juletreet.

Arild i Riquewihr


Vi smaker på Riquewihrs berømte Gewurztraminer


Deretter gikk turen opp og ned gjennom nye vinmarker til Hunawihr hvor vi spiste lunsj på vaskeplassen. Harald overrasker med nye franske delikatesser hver dag, og stemningen stiger for hver dag. I dag ledet Terje og Lars an i allsang, og vi sang både Edith Piaf og svenske og bergenske drikkeviser....

Den glade gjeng samlet til lunsj i Hunawihr


Terje og Lars leder allsangen under lunsjen


Etter den livlige lunsjen bar det ut på nye vinmarker, og neste stopp var Ribeauville. Her fikk vi se storken for første gang. Det var et stort rede på et tak, og vi så minst 5 storker (store og små). Veldig artig! Her tok vi en god kopp kaffe før siste etappe over nye vinmarker.

Endelig fikk vi se storken


På siste etappe ble det en liten misforståelse da Arild trodde jeg syklet foran han. Han ga på for å nå meg igjen, mens jeg faktisk var bak. Jeg ga på for å nå igjen han og var helt utslitt da vi nådde St.Hippolite. Hvor har du vært da? spurte han.... da jeg kom i mål helt illrød i ansiktet. Fin treningsøkt!

Vi har sett så utrolig mange flotte blomster idag, men jeg avstår fra blomsterbilder nå. Kanskje det kommer en egen blomsterblogg senere.

Hyggelig hotell med store rom og balkong og en usedvanlig serviceinnstilt mann i resepsjonen. Hvor ellers hører man resepsjonisten ønske gjestene "en formidabel appetitt..."? J'aime la France!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar