torsdag 8. juli 2010

Obernai - Strasbourg

36 km ! Siste dag på sykkel for denne gang,- nesten trist!

I Obernai var det marked, og vi startet dagen med en runde der. Mye rart å se, men ingen innkjøp. Vi så på "kjortler", og kommenterte at fargen var turkis. "This is not Turkish, this is Italian Madame", sa en svært fornærmet selger. Språk er ikke alltid lett.

Maalfrid, Elin og Karin på marked

Harald ga de siste instruksjoner ....

Pep-talk før start


... før vi la ut på dagens etappe over blomstermarker og gjennom landsbyer. I Molsheim tok vi en liten pause, og etter hvert samlet gruppen seg på "vannhullet" på torget.

Deretter kom vi inn på en sykkelsti langs en kanal og fulgte den frem til turens siste piknik på en gammel vaskeplass. Harald hadde lovet rester, men overraasket med nyheter som makrell i sennep, palmehjerter og forskjellige pateer. Perfekt!

Sommerblomster .....


... og lavendel


Etter lunsj fortsatte vi langs kanalen, og vi så bever, stork, hægre, svaner og ender, alt akkompagnert av vakker fuglesang. Virkelig en stemningsfull etappe inn mot Strasbourg.

Hans- og Grete-hus ved kanalen


Stemning langs kanalen


Vi kom i mål i fin stil og leverte syklene i Citizen Bike Shop. Etter hvert som alle kom i mål, ble det en livlig gjeng som feiret målgang på en liten bar. Veldig hyggelig turfølge - sosiale og utadvendte - men det er vel slike folk som melder seg på slike turer....

I mål i Strasbourg


Og vi rakk innspurten på Tour de France. Boasson Hagen kom på 3. plass og Hushovd på 5. På tysk TV ble Boasson Hagen omtalt som det største talentet innen internasjonal sykkelsport akkurat nå. Det kan vi like.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar