onsdag 16. mai 2012

Askepott


Dette vidunderlige eventyret om Askepott med slem stemor og slemme stesøstre som ble ballets dronning og vant prisen og hele kongeriket er også ballett med  musikk av Sergej Prokofjev.  Nå går den for fulle hus på Operaen.

Vi hadde bestilt billetter allerede i januar, og i går var kvelden kommet.  Og vi ble ikke skuffet.  Dette var eventyr på sitt beste med nydelige kulisser og fantastisk dans.  Ja, selv Arild, som ikke er helt ballettentusiast, syntes dette var fint.




Rollen som Askepott ble danset av Eugenie Skilnand som jeg har sett i flere store roller tidligere.  Prinsen ble danset av tyskeren Dirk Weyershausen,- en flott og staselig prins.



Før forestillingen var vi på en innføring i verket.  Det er et flott tilbud som Operaen har at de gir gratis innføring i handling og musikk en time før forestillingen hver kveld.  Dermed får man mye mer utbytte av forestillingen.

Vi hadde en fin kveld med dans av høy kvalitet.  Neste sesong settes Tornerose opp som ballett, og vi har allerede bestemt oss for å se den.  Der er det mer kjent musikk også.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar