tirsdag 1. mai 2012

Santa Monica/Los Angeles

Så er dette cruiset som vi har planlagt og gledet oss til i 1,5 år over, og det er vemodig.  Vi trodde at to uker ombord skulle bli lenge, men dagene gikk som en røyk.  Det var musikk, mat, soling og masse, masse annet ombord, og så gikk vi i land på de mest eksotiske, vakre og interessante steder.

Men det aller beste var å kunne være sammen som familie og ha opplevelsene sammen.  Og alle de deilige måltidene - fransk, italiensk, argentinsk/brasiliansk, steak (American) og masse annet.  Marius og Alexander var så koselige, og de ga uttrykk for at de nøt samværet og alle tilbudene.

Her vinker Cruise Director Richard, Washy Washy og et par andre adjø.  Fantastiske mennesker med et utrolig overskudd og en serviceinnstilling vi skal lete lenge etter i Norge.  Det var personale fra 60 nasjoner ombord, og man kan bare tenke seg hvilken trening som skal til for å få disse til å fungere som glitrende team.    Her kreves ledelse av høy kvalitet og intet slinger i valsen.  Vi er stumme av beundring.  Vi reiser gjerne på et nytt cruise med Norwegian Cruise Line - nå er vi vel sølvkunder også...... 




Vi hadde lagt inn en natt i Los Angeles etter cruiset - en skrekkelig by egentlig.  Vi hadde alle vært her flere ganger tidligere og visste hvor vi skulle gå.  Vi tok en taxi til Santa Monica hvor vi spaserte i de koselige gågatene (ja, det finnes noen av dem i USA også....)  Her var det livlig med musikanter og akrobater av alle slag, masse fine butikker og koselige restauranter.  Marius og Alexander kjøpte noen sykkelting, men for "de gamle" ble det kun window-shopping (og nesedråper til mor).

Third Street Promenade Santa Monica



Så tok vi turen ned til Santa Monica Pier, som en en "amusement" pier med karuseller, radiobiler, trapesskole og mye annet rart.  Her var det masse folk og talentfulle og talentløse musikanter.  Santa Monica Pier er endestasjonen for den historiske Route 66, og vi mintes med glede turen vi tok fra Chicago og hit sammen med May-Brith og Jan i 2006.



Santa Monica Pier


Gutta på Santa Monica Beach



Amerikanerne er rare.  På Santa Monica hadde de laget en liksomkirkegård med et kors for hver amerikaner som ble drept i Irak-krigen.  Her var også liksomkister svøpt i det amerikanske flagget, og som dere ser, var det noen som gikk rundt og bar kistene.  Merkelige greier.






Nå er vi kommet til Denver, Marius til San Francisco og Alexander til Houston.  Vi må vel kunne si at vi er en reisende familie.......









Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar