torsdag 3. mai 2012

Cowboy og indianer


Vi startet gårsdagen i Denver, Colorado med vakre snødekte Rockies som bakgrunn.  Så satte vi kursen nordover inn i Wyoming, og kom raskt inn i skikkelig cowboy-land... eller skal vi si indianer-land?   Her var det vakker og varierende natur, liten trafikk og "ingen" folk.  "In the middle of nowhere" stoppet vi hos 

Howards landhandel



.. og dette var en skikkelig landhandel av den gamle sorten som hadde alt, men mest fiskeutstyr da den lå like ved en stor innsjø.  I baren sto gamlemor selv, se bildet nedenfor.



Og utenfor kom den ene campingvogn etter den andre i skikkelig amerikansk størrelse.



Turen fortsatte inn i South Dakota og Black Hills, som var målet for dagen.   Vi besøkte "Crazy Horse Memorial" og "Indian Museum of North America", og dette var imponerende saker.   Prosjektet ble startet i 1948 og ledet av skulptøren Korczak Ziolkowski.  Dette skal bli verdens største monument når det en gang blir ferdig - vi vet ikke når.  Etter  64 års arbeid er hodet tydelig og hestens hode begynner å ta form.




Slik ser det ut i dag....


.. og slik skal det bli en gang i fremtiden.  Monumentet skal hedre indianerne i USA som er blitt fordrevet fra sine områder og utsatt for mye urett gjennom tidene.  



I vår guidebok hadde vi lest om "State Game Lodge" i "Custer State Park", og vi bestemte oss for å kjøre dit for overnatting.   Dette var en nydelig lodge som hadde hatt både presidenter og annet fint folk på besøk, og vi sov i et av de historiske rommene.  Utenfor vinduet vårt gresset disse Bison-oksene (bøflene), og vi spiste Filet Mignon av Bison til middag.  Det smakte fortreffelig.  


Custer by var en skikkelig cowboy-by, noe bildene nedenfor viser.  




Gårsdagen bød på mange positive overraskelser.  Det er så mye rart i denne verden når man bare reiser rundt og titter litt.  Og det er reisen som er selve målet!





Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar