søndag 20. mai 2012

Cinque Terre (2)


Riomaggiore - Manarola - Corniglia

Dagen startet med regnvær og nyheten om et kraftig jordskjelv i Nord-Italia.  Ja, vi merket også jordskjelvet i natt.  Selv om dette er noe vi svært sjelden opplever i Norge, forsto jeg med en gang hva det var da hus og seng plutselig ristet et kort øyeblikk.  Skadene skal være store flere steder, og ifølge vår resepsjonist har det vært et nytt skjelv nå i ettermiddag.  

Med mottoet "det finnes ikke dårlig vær, bare dårlige klær" kledde vi oss i regntøy og tok toget til Riomaggiore.  Her er Grete og Sidsel klare for dagens tur.


Derfra gikk vi på den berømte Via dell'Amore (kjærlighetsstien) langs sjøen til Manarola.  Nedenfor sees starten på stien.  Dette er to hjerter av hengelåser.  Og hengelåser var det mye av.  Dette er stien for frierier og evig troskap.  Forelskede par låser hengelåsen og kaster nøkkelen i havet...  Vakker symbolikk!





Skulptur på Via dell'Amore.



Planen var å gå videre fra Manarola til Corniglia, men nå regnet det "kattunger", så Sidsel kom på den glupe ideen at vi kunne ta bussen til Volastra (liten by på toppen) og gå derfra.  Og det gjorde vi.  Vel fremme i Volastra, regnet det enda større "kattunger" og blåste nordavind fra alle kanter,  så vi bestemte oss for å ta bussen ned igjen.  Men så enkelt var det ikke, for nå hadde bussen lunsjpause i to timer.

Hva gjør man da?  Jo, fru Lunner forsøkte seg med tommelen.  En bil stanset, men den skulle i feil retning....



Vi ruslet derfor inn i Volastra, men der så det ikke ut til å være mulig å få kjøpt noe som helst.  Men tre glade damer fra Norge visste råd.  Vi fant en liten "take away" og spurte om vi kunne få spise der. 

De hadde to små bord og tre stoler, så det passet akkurat.  Her var hele familien i sving - far dekket bordet, mor varmet deilig lasagne og datter serverte.  Far spurte om vi ønsket "vino" og på vårt glimrende italiensk svarte vi: "Si - rosso..."  Dermed forsvant han ned i sin private vinkjeller og kom tilbake med en flaske Chianti som vi betalte Euro 6,- for.

Vi koste oss skikkelig!!   Her spiser vi lunsj hos de lokale.


Da vi kom ut igjen, var det opphold, så vi gjennomførte turen til Corniglia slik vi  hadde planlagt.  Dette var en fantastisk tur i høyden gjennom vinmarker, lysegrønn skog og blomsterprakt og med en praktfull utsikt ned mot de små byene og Middelhavet.


Vi spaserte tvers gjennom hagen på denne koselige gården oppe i høyden.



Så bar det nedover og nedover til Corniglia, og da vi var nesten fremme, startet regnet igjen.  Snakk om heldiggriser!

Fra Corniglia tok vi toget tilbake til Monterosso.  Vi har hatt en utrolig flott dag med spesielle opplevelser.  Regnværet bidro bare til at vi fikk noen andre og kanskje enda mer spennende opplevelser.

Jeg anbefaler alle med gode knær og nogenlunde grei fysisk form en tur hit.  Dette er deilig for både kropp og sjel.

1 kommentar: