søndag 20. mai 2012

Cinque Terre

Monterosso -Vernazza

Så er årets jentetur med Sidsel og Grete i gang, og vi er endelig i Cinque Terre. Dette er fem bilfrie fiskerlandsbyer som klorer seg fast langs fjellsidene på Den Italienske Riviera.  Vi bor i den nordligste byen som heter Monterosso.  De øvrige byene heter Vernazza, Corniglia, Manarola og Riomaggiore.

Vi ankom i går kveld etter en tre timers fin togreise fra Milano, og bor på et lekkert lite hotell helt nede ved sjøen http://www.lavilladegliargentieri.it/  

Etter en lang reise i går, tok vi tidlig kvelden for å være klare til tur i dag.  Vi våknet til nydelig vær og la i vei mot Vernazza.  Stien slynger seg lands fjellsiden, gjennom vinterasser og oppover 370 trappetrinn....  Intet problem for spreke damer fra Norge selvsagt!!!

Her er byen Monterosso.






Og her er pikene på broen underveis til Vernazza.  




Underveis møtte vi fem svenske damer som hadde med rosevin og høye glass, og det ble norsk/svensk forsøstering - veldig hyggelig!  Det er forøvrig mange svenske og nordmenn her nede og spesielt damegrupper.  Kombinasjonen fysisk aktivitet, kultur og "nogo attåt" appelerer tydeligvis til nordiske damer.


Her er Vernazza tatt på nedstigningen. Både denne byen og Monterosso ble stygt ødelagt av en flom 25. november 2011, og spesielt i Vernazza kunne vi se alle forferdelige skader og oppryddingsarbeid som pågår.  Vernazza regnes som kunstnerbyen her og det er vanligvis mange koselige butikker med brukskunst, smykker etc., men de aller fleste var kun byggeplass nå.   Det jobbes på spreng for å sette byene i stand igjen.


Vi spiste pizza-lunsj i Vernazza, og så tok vi båten tilbake til Monterosso.  Det går både båter og lokaltog  mellom byene, så man kan gå ene veien og ta båt eller tog tilbake.  I morgen har vi tenkt å ta båt til Riomaggiore og gå nordover derfra.  Det er mange turmuligheter her.

Her kan man se litt av skadene.



I Montrosse har det vært Sitronfestival i dag, og hele byen var pyntet med sitroner.  Sitronprodukter ble solgt overalt, og som bildet nedenfor viser var det mye barnearbeid.



Noen bedårende levende sitroner så vi også.



Vi avsluttet dagen på en koselig fiskerestaurant, men var ikke helt fornøyd med den grillede tunfisken.  Tilbehøret og den lokale hvitvinen smakte imidlertid fortreffelig.

En flott dag med fysisk aktivitet og mye kos.  Dette kan anbefales.  Fint vær har vi hatt også - kun noen regndråper midt på dagen.

Det var et jordskjelv i området i går kveld/natt og hele systemet falt ned.  Derfor publiseres dette nå.  

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar