fredag 12. april 2013

Brahms og Coppelia i Dresden


Vi fortsatte vår kulturelle dannelsesreise til Dresden - denne fantastiske kulturby som er bygget nydelig opp igjen etter at den ble bombet i hjel av de allierte 13. februar 1945 (kommer tilbake til dette senere).  Først vil jeg skrive litt om våre musikalske opplevelser i Dresden.

Grunnen til at vi reiste til Dresden var først og fremst Semper Oper, og vi fikk nyte den i fulle drag med to flotte forestillinger.

Første kvelden hørte vi en Brahms-konsert med Staatskapelle Dresden - et av verdens 10 beste orkestre - dirigert av Christian Thielemann - Tysklands beste dirigent.  Og ikke nok med det - en fiolinvirtuos av en ung og vakker dame fra Georgia ved navn Lisa Batiashvili både spilte og så ut som en drøm.


Stappfull sal og heidundrende begeistring - her trampet man med bena for å vise sin begeistring.   Det er så utrolig morsomt å oppleve kunst på dette toppnivået sammen med et publikum som forstår og verdsetter prestasjonene.  


Kvelden etter var vi klare for "Coppelia" - en utrolig vakker ballett basert på "Hofmanns eventyr" og med musikk av Leo Delibes. 

Dette er den flotteste ballettforestillingen jeg noensinne har sett - fantastiske kulisser i nydelige farger, fantastiske dansere (mange solister, stort ensemble, stort ensemble med barn/unge) med de nydeligste kostymer i vakre pastellfarger.

Dette var bare en drøm, og denne forestillingen skulle jeg gjerne se om igjen.  Ikke et stygt ord om Operaen i Oslo, men dette er av en annen klasse.





Dalia og jeg er enige om at vi må bruke tiden på det beste, så det blir nok flere dannelsesreiser til de store verdensscener.  Det er mye å velge i.

Denne gangen klaffet alt.  Vi opplevde fire helt forskjellige forestillinger med kunstnere av verdensklasse og vi hadde meget gode billetter.  

Tusen takk til Dalia som forslo turen til Dresden og Semper Oper.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar