tirsdag 28. oktober 2014

111-års jubileum i Trøndelag


Det er stadig åremålsdager som skal feires - denne gang Solvor 50+ og Torgrim 60 - og de inviterte til aktiviteter og eventyrmiddag på Teveltunet i Meråker i Nord-Trøndelag.  Vi startet turen allerede fredag med en deletappe til Rendalen, og fortsatte videre lørdag morgen.  I Trondheim plukket vi opp Randi og Arne og fortsatte deretter til Meråker.

Her hadde vertskapet samlet ca. 35 festglade gjester - familie, gamle og nye venner og kolleger - til vennskapelig kappestrid under ledelse av Nortug-venn og mental trener Hallgeir Lundemo.  Selskapet ble delt inn i seks lag, og det var konkurranser i frisbee, sykling, rebus og litt annet og ble avsluttet med litt mat rundt bålet i den sure høstkvelden.

Vennskapelig kappestrid på Teveltunet
Et par timer senere samlet vi oss i "Gamma" til eventyrmiddag bestående av lokale retter krydret med småprat av Teveltunets vert.  De vokede grønnsakene ble tilberedt på bålet i midten av gammen. Maten smakte nydelig og måltidet ble avsluttet med "Gammadans" og "Tussekake".  Underveis var det sanger, taler og kulturelle innsalg, og jubilantene holdt sine innlegg iført hodelykt.  
Eventyrmiddag i "Gamma"

Tussekake, grønnskvok og soppstuing  
Etter en ekstra lang natt (+ 1 time) våknet vi til sol og vakkert vær over trivelige Trønderlag. Vi tok en liten svipptur innom Storlien før vi satte kursen sydover igjen.  På Hundhammeren gjorde vi et pitstopp hos Cathrines foreldre, og der vanket det lunsj og massevis av kaker.  Det er alltid så mye mat i Trøndelag....  Veldig godt da!!

Søsken i vinden....
Ved 20-tiden søndag kveld ankom vi igjen Rendalen, og da blåste det "kattunger".  Vi tente i peisen, tilberedte deilig elg-middag og koste oss i den mørke høstkvelden.

Vi hadde tenkt å reise videre mandag morgen, men da var det sol fra skyfri himmel og vindstille, så vi tok en fottur til Renåskarven.  Nydelig tur!  
Godsherren på Renåskarven med Sølen i bakgrunnen
Flott langhelg med stort innhold!!!!



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar