torsdag 9. oktober 2014

Grenseløs omsorg


Det var en glede for oss i Røde Kors Ullensaker å kunne ønske vår president Sven Mollekleiv velkommen til Solvang.  Mange hadde møtt frem for å høre Norges sterkeste humanitære stemme, og varaordfører Eli Stensby representerte kommunen.

Mollekleiv er en svært dyktig og empatisk foredragsholder, og han tok oss gjennom de store konfliktområdene som Syria, Gaza og Irak til ebola-områdene Sierra Leone og Liberia.  Det vær svært interessant å høre hvordan Røde Kors arbeider i slike områder og situasjoner og om hvilken innsats de lokale Røde Kors foreningene gjør i det enkelte land.

Mollekleiv gikk videre gjennom oppgavene som Norges største beredskapsorganisasjon har ute og hjemme, og her kom også varaordføreren på banen.  Alle kommuner skal ha en god beredskapsplan, og samarbeidet mellom det offentlige og frivillige er viktig. Ullensaker er i en spesiell situasjon som Norges raskest voksende kommune med landets hovedflyplass og Trandum Utlendingsinternat, og samarbeidet mellom kommunen og Røde Kors vil bli utvidet.  Storbrannen i Lærdal sist vinter viser hvor viktig dette samarbeidet er.  

Mollekleiv avsluttet med en gjennomgang av andre aktiviteter i Røde Kors, og her ble både besøkstjenesten, leksehjelp og flyktningeguiden nevnt.  

President Sven Mollekleiv og varaordfører Eli Stensby
Mette (leder omsorg), Berit (nestleder lokalforening), president Svein Mollekleiv og Karin (leder flyktningeguiden)
Det ble en svært interessant og hyggelig kveld som ga både motivasjon og rom for ettertanke. Sven Mollekleiv avsluttet slik; "Vi trenger mer humanitet og solidaritet, hvis ikke blir vi som dem".  Tusen takk til Sven for en flott kveld.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar