torsdag 9. oktober 2014

Røverkollen rundt


Ut på tur i all slags vær, aldri sur.....  Jadda!!  Vi våknet til plaskregn, pakket sekken og kjørte til møteplassen ved Badedammen i Lillomarka.  Der var selvfølgelig "den harde kjerne", og vi gikk på tur.

Denne gang gikk turen Røverkollen rundt med dyktige Brigt som turleder.  Fra Badedammen fulgte vi lyseløypetraseen til Skytta og videre til Skillebekk.  Deretter opp til Bånkallen Gård hvor matpakke og kaffe smakte ekstra deilig under et lite tak.   Bånkallen Gård omtales som "Groruddalens Kulturpærle" og har røtter tilbake til middelalderen.  Mellom 1836 og 1846 var den skysstasjon.  I dag eies gården av Oslo kommune og leies ut til arrangementer av forskjellig slag.  Hadde vi hørt om Bånkallen Gård tidligere?  Nei da....  nytt påfyll av allmenkunnskap der....

Ut på tur i all salgs vær - Lillomarka
Lunsj ved Bånkallen gård
Turen fortsatte opp en bratt natursti (skikkelig bratt og glatt med våte røtter og løv) til bebyggelsen på Romsås, Oslos mest utskjelte bydel....  Heller ikke her hadde vi vært tidligere, og dette var en skikkelig positiv overraskelse.  Hele bydelen er bilfri og inndelt i flere grender.  Innimellom er det gangveier, fine og velstelte grøntområder, lekeplasser, badeplass, skoler og barnehager.  Alle blokkene er nyrenoverte og leilighetene oppgis å ha god standard, men er svært billige.  En 4 roms leilighet med god standard og garasje koster ca. 1,6 mill (på Jessheim koster en 70m2 3,5 mill......) Omdømme betyr alt!!!

Nå var det begynt å dryppe av turdeltakerne, så det var deilig å se badedammen i det fjerne.  Men først måtte vi innom den gamle festplassen hvor Brigt orienterte om 50- og 60-tallets utefester med en "på lomma".

Til tross for regnvær ble det en flott høsttur med spreke turvenner.  Tusen takk til Brigt som hadde forberedt seg skikkelig og var en utmerket guide.

Bratt natursti opp til Romsås
Dryppende turister på den gamle festplassen på Grorud

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar