onsdag 15. oktober 2014

Hypokonderen...

... med herlige Bjarte Hjelmeland går nå på Oslo Nye.  "Den innbilt syke" (La malade imaginaire) er en av Molieres mest velkjente komedier og anses som hans kunstneriske testamente.  Faktum er av Moliere besvimte og døde på scenen da han selv spilte i stykket i 1673.

Til tross for at stykket er over 300 år gammelt, fortsetter det å more dagens publikum.  Her harseleres det med en selvhøytidelig legestand som skriver ut medisiner etter innfallsmetoden og legene fremstilles ganske så dumme.....  Selv om man ikke er syk, så skal man behandles med medisiner for å bli friskere,- et velkjent fenomen i dag også????

Husbonden og bloggeren tok altså turen til Oslo Nye i går kveld, og de humret og moret seg over et saftig språk og morsomme episoder.  

Hypokonderen Bjarte Hjelmeland
Bjarte Hjelmeland var dyktig i rollen som den syke og Ine Jansen spilte godt i den heftige rollen som tjenestepiken Toinette.  Også Eirik del Barco Soleglad som legesønn og frier til den sykes datter var fortreffelig.  Vi moret oss!!  Og Arild traff tidligere kolleger fra banken, som vanlig.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar