torsdag 2. oktober 2014

Maridalsalpene


Tidlig opp og ut på tur - til Maridalsalpene denne gang.  Vi kjørte innover i Maridalen til møtestedet ved Movatn stasjon, og her startet dagens tur som var beskrevet som "tung".  Sammenlignet med forrige ukes tur til Mistberget, så var nok denne heller "middels" med en stigning på kun 250 m.

Vi gikk på et godt bevart hestevei fra 1920-30 årene gjennom vilt terreng med bratte fjellvegger opp til Gaupekollen. Her inntok vi dagens lunsj med flott utsikt over Maridalsvannet, Oslofjorden og åsene rundt.  Lunsjen ble faktisk litt tidligere enn planlagt, da gruppen var usedvanlig spek i går.  Iflg. turleder Asbjørn gikk vi 30 minutter raskere opp enn en gruppe han hadde hatt med på søndag..... Vi er stolte!!

Lunsj på Gaupekollen
Turen fortsatte over Vittenbergkollen og Hansakollen til krigsminnesmerket over to operatører av radiostasjonen "Corona" som ble skudd her av tyskerne 18.03.1945.

Så bar det ut i skikkelig villmark opp og ned i trollskogen frem til restene av et tysk bombefly.  Flyet kom for lavt og fløy inn i den loddrette fjellveggen på østsiden av Hansakollen 29.06.1942 og de tre ombord omkom.  

Siste kulturstopp var en gammel finneplass, og her sto kaffekjelene fortsatt fremme.  

Minnesmerke over to som falt for fedrelandet i 1945
Vrakrester av tysk bombefly
Gammel finneplass
Gårsdagens tur var i et område som var nytt for alle bortsett fra turleder Asbjørn.  Han hadde lagt opp en interessant og ganske krevende tur, men den var "middels" selv om vi kjente det i knærne....

Du verden så mange flotte turområder det er rundt Oslo.  Vi er heldige som får utforske disse sammen med spreke turvenner. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar