mandag 29. september 2014

Billy Elliot - The Musical Live

  

.. går for fulle hus på Folketeateret om dagen.  I går skjedde imidlertid noe spesielt da Billy Elliot ble direkteoverført fra Victoria Palace Theatre i London til utvalgte kinoer verden rundt.

Fruen hadde sett Billy Elliot tidligere, i New York sammen med Sidsel, Grete og Inger, men ville gjerne se den igjen, så vi tok turen til Lørenskog Hus i går kveld.

Det var spesielt å sitte i Lørenskog og se teater direkte fra London - ganske fint egentlig!  Vi koste oss og sippet litt over den rørende historien om gruvearbeiderens sønn som heller ville danse ballett enn å bokse. Billys mor døde i en alder av 36, og Billys omsorgspersoner var den politisk aktive faren, broren og en dement bestemor.

Bakteppet for Billy Elliot er den voldsomme arbeidskonflikten i England i 1984 da Margareth Thatcher ville privatisere gruveindustrien.  Det var voldsomme konflikter, og myndigheter og politi sto mot fagforeningen og gruvearbeiderne.  Som vi vet, vant myndighetene, gruvene ble privatisert og senere nedlagt og det skapte massearbeidsløshet og elendighet.  

Historien er spesiell, og på benkene bak oss gråt de høylydt....  De fantastiske danseprestasjonene til Billy var helt utrolige - ja nesten umulige - men den sjarmerende Elliott Hanna mestret dette perfekt.  I tillegg kunne han synge!! 

Det spesielle ved forestillingen i går var at mange tidligere Billy'r var kalt inn, og forestillingen ble avsluttet med forrykende dans av alle Billy'r - tidligere og nåværende.

Under forestillingen var det også et spektakulært nummer av dagens Billy og en tidligere Billy (som  nå er en verdenskjent ballettdanser) til musikken til Svanesjøen.  

Forestillingen åpnet med en personlig hilsen fra komponist Elton John.  

Billy viser rundt i teateret før forestillingen
Dagens Billy - gullgutt!!
Vi storkoste oss.  Reiser vi til London, så ser vi den gjerne igjen.    

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar