mandag 1. september 2014

Råsjøen rundt



Vi våknet til en fin høstdag, og bestemte oss for å ta en sykkeltur rundt Råsjøen. Råsjøen er et stort vann midt i Romeriksåsene og et populært turområde både sommer og vinter.   Helt i østenden ligger Råsjøstua hvor familien Fearnley sammen med Skiforeningen drev servering, og det var godseieren selv som solgte deilige elgpølser. For et par år siden overtok Røde Kors Ullensaker ansvaret for driften av Råsjøstua, så vi får stadig forespørsler om å "jobbe" her om vinteren.

På begynnelsen av 1900-tallet oppførte familien Fearnley et jaktslott som en gammel storgård ved Råsjøen, og idag kan dette leies til møter og selskaper.  

Vi startet sykkelturen ved Bjertnessjøen, og derfra var det 2 km oppover til Råsjøstua. Deretter var det opp og ned på fine skogsveier til Hakkim hvor vi fikk en lang og bratt oppoverbakke før det igjen gikk nedover til jaktslottet. Vi hadde en flott tur og spiste matpakken vår ved  Damsortungen, hvor vi selvfølgelig måtte prøve selfiestangen......

Selfie ved Damsortungen
Jaktslottet ved Råsjøen
God plass til gjester - og vinterveden ligger klar


Ved Råsjøen

Bloggerens sykkel og Råsjøstua i bakgrunnen

Sykling er som mange idretter en "jålesport", og utstyret må være topp.  Familiens ungdommer har sykkeltøy i alle farger og mønstre, og her er et eksempel på siste skrik...   Lekkert!

Lækker sykkeltrøye og sokker i samme farge.....

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar