onsdag 10. september 2014

Bjønnåsen


Vi fortsetter vår utforsking av turmulighetene på Romerike, og på "Kom deg ut"-dagen sist søndag la vi turen til Bjønnåsen i Rælingen.  Vi hadde hørt at det var flott utsikt der, og dette overgikk absolutt våre forventninger.  Her var det utsikt over hele Romerike helt til Mistberget og på klare dager kan man visst se helt til Gaustadtoppen.  

Vi startet ved Marikollen og gikk en runde - en vei opp og en annen ned.  Turen er ikke lang, ca. 6 kilometer hele runden, men det er bratt, så vi ble da slitne.   På toppen 396 m.o.h. var det masse folk og vaffelservering av "Bjønnåsens Venner".

Ikke visste vi at Bjønnåsen har en interessant historie og at motstandsfolk feiret 17. mai her under 2. verdenskrig.  I tidligere tider ble toppen brukt til vardebrenning når fienden truet.  I dag står det en ny varde på Bjønnåsen - en milleniumsvarde som ble bygd i 1999 med innmurte tegninger og tekster laget av barn fra distriktet.  Det blir sikkert spennende for fremtidige generasjoner som en gang finner "skrinet med det rare i".

Milleniumsvarden på Bjønnåsen

På vei oppover

Tusenårsstedet (milleniumsvarden)


Vi vil lage en tur hit for turgruppen til neste vår.  Dette er akkurat passe langt og slitsomt for den gruppen.  Fin tur i nytt terreng.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar