torsdag 25. september 2014

DNB Turgruppe til Mistberget


Så var dagen kommet da vi skulle veilede turgruppen til Romerikes flotteste utsiktspunkt, nemlig Mistberget  663  m.o.h.  Vi var forberedt på lav deltagelse p.g.a. avstanden fra Oslo, og var strålende overrasket over at 8 personer (den harde kjerne) stilte på Opsahlteiet i det vakre høstværet.

Med godt humør tok vi fatt på den bratte oppstigningen.  Turen opp er kun 3,2 km, men det er en stigning på 400 høydemeter, så det kjennes på pusten.  Ved Lykkens Gruve tok vi en liten pause og tittet inn i gruven (som aldri var noen lykke p.g.a. dårlig kvalitet på malmen). 

Klare til tur ved Opsahlteiet

TV-tårn på Mistberget

På toppen spiste vi matpakke og koste oss.  Bloggeren orienterte om Mistbergets historie, noe også andre besøkende viste interesse for.  De modige (uten høydeskrekk) besteg det 16 m høye branntårnet som ble bygget i 1938 og som vedlikeholdes av Mistbergets Venner.  Herfra var det vid utsikt over Romerikes skogkledde blåner og langt inn i nabofylkene og grannelandet.

Vi tok også en tur bort til TV-tårnet og ut til Rauknerten.  Fra Rauknerten hadde vi fantastisk utsikt vestover mot Hurdal og hele Hurdalssjøen.

Branntårnet på 16 m

Tre damer uten høydeskrekk

Arild og Ragnhild på Rauknerten
På Rauknerten
Nedstigningen gikk via Spetalen, og de fleste kjente det nok i knærne.....   Dagens vertskap fikk mye ros for turen, og det var gledelig å høre en Nittedøl si:  Jeg har aldri sett så flott utsikt noe sted!  Det er på "flate" Romerike vi har det......

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar