tirsdag 9. september 2014

Small Carpathian Wine Route

Vår eminente reiseleder hadde bestilt tur på "Small Carpathian Wine Route" fredag ettermiddag.  Vi ble hentet på hotellet av en minibuss med sjåfør og søt engelsktalende guide og kjørte nordover til "Small Carpathian".  

Første stopp var et keramikkverksted hvor vi fikk se produksjon av tradisjonell slovakisk keramikk, og det ble noen små innkjøp.  

Keramikkproduksjon
Deretter fortsatte vi til Cerveny Kamen (Red Rock Castle), et flott slott beliggende på en høyde.  Her fikk vi en guidet tur gjennom slottets mange rom med flotte møbler og kunst fra mange tidsepoker.  

Soverom i Cerveny Kamen
Siste og største post på turen var vinsmaking i Svaty Jur.  Dette var et artig sted, en kombinasjon av bodega, kjøkken, bar, lekerom etc. og en meget koselig vertinne som tok mot oss med et stort smil.

Vi fikk smake flere hvite, en rosa og en rød vin fra området sammen med en spesiell røkt ost.  Deilig.  Det ble et par små innkjøp her også, og de kom hele hjem i kofferten.

Svaty Jur sammen med guide Susanne

Vinocentrum - Svaty Jur

Vinsmaking og røkt ost

Reiselederen koser seg 

Nazdravie (skål på slovakisk)

Innkjøp av lokale viner
Vi avsluttet dagen med en aperitif på reiselederens rom og middag på hotellet.  Nok en fin dag med mange opplevelser her i Slovakia.

Reiselederen inviterte til aperitif på rommet

Vi avsluttet reisen til Slovakia med en båttur på Donau fra Bratislava til Devin Castle like ved grensen til Østerrike.   Deretter var det tid for avslutningslunsj med flere lokale spesialiteter i den livlige gamlebyen.  Her var det byfest med folkedans, sang og spill og skikkelig stemning.

Mer enn dette kan man ikke få ut av 3 dagers studietur.  "På Druen" virket meget godt fornøyde og reiselederen fikk masse ros for godt program.  Han ble gjenvalgt for ett nytt år, og det fremkom forslag om tur til Sicilia neste gang.  Saken vil bli nærmere drøftet på neste møte hos May-Brith 18.10.

Det er så mye interessant å se og oppleve rundt omkring bare man tar seg en tur.... Det gjør denne eksklusive vinklubben til stadighet.  Takk for fantastisk studietur til Bratislava.

Båttur på Donau

Donau sett fra Devin Castle
Devin Castle 


1 kommentar: