tirsdag 9. september 2014

UFO


UFO er en stilig restaurant på toppen av Novy Most (den nye broen) i Bratislava. Vi kom opp i restauranten med heis i det ene "benet", og hadde en fantastisk utsikt over Bratislava.  Spesielt flott var det å se Donau og det vakkert opplyste Bratislava Castle.  Vi fikk noen assosiasjoner til Burj Al Arab og Dubai faktisk.....  

Her oppe inntok vi turens festmiddag.  Vi kunne velge mellom en 7 retters meny med lokale spesialiteter eller a la carte med asiatisk inspirasjon, og vi valgte det siste.  Det viste seg å være et utmerket valg for alle.

Vi startet med et glass Prosecco, og reiselederen plukket ut en lokal rødvin til resten av måltidet.  Vinen kom fra områdene mot grensen til Ukraina, var mørkerød og fyldig, og smakte fortreffelig.  Jeg skal ikke gå inn på maten i detalj, for det husker jeg ikke, men lar bildene tale for seg.  Hver rett var et lite kunstverk - spesielt scampi-forretten som Gunn og Jan Håkon valgte og som jeg ikke har bilde av.


UFO Restaurant på toppen av Novy Most
Tre gratier ved Donau med Bratislava Castle i bakgrunnen
Utsikt fra UFO Restaurant
Reiseleder og frue på toppen av UFO Restaurant

Appetizer (mousse av blue cheese med noe deilig på toppen)

Bloggerens forrett  (guinea fowl = perlehøne) 

Bloggerens hovedrett (kalvefilet med verdens minste gulerøtter)

Bloggerens dessert
Reiselederens dessert 

"På Druen" samlet til festmiddag
Tro det eller ei, men vi ble servert av kelner med hvite hansker, og nedenfor sees den høflige unge mannen sammen med to av gratiene.   

Kelner med hvite hansker.... snasent...

Tilslutt noen ord om doen.  Mens man satt der, gikk lyset på og av, slik at man kunne nyte utsikten.  Og i riktig høyde på vinduet sto teksten "enjoying the view?"  Kreativt og morsomt!!

Dovinduet på UFO Restaurant
Et fantastisk måltid i fantastiske omgivelser med fantastiske venner "På Druen".

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar