fredag 17. oktober 2014

Byvandring langs Alnaelva

Høstens siste tur med "Markatraverne" var en byvandring langs Alnaelva fra Grorud til Grønnland - en tur på ca. 15 km.  Moro at hele 16 turgjengere kom for å vandre på ukjente og delvis "gjengrodde" stier.  Veldig moro å treffe vår "gamle" Luxembourg-venn Line igjen etter 34 år.

Turen startet ved Grorud T-bane stasjon og allerede etter få meter kom de første positive opplevelsene - Kalbakken bro, Groruddammen, prestegårdshagen og Leirfossen.  

Vi vandret på turvei mot Alnaparken med frisbeebane, vikinghov og ridebane.  Ved industriområdet på Alna måtte vi opp til trafikken en stund, og da var det tid for lunsj. Utenfor Viking Redningstjeneste sto det benker og bord, og noen turister stoppet et øyeblikk.  Da gikk vinduet opp, og en ung mann spurte om vi var ute etter leiebil.  Nei, vi så bare etter et sted å spise vi....   Sett dere ned, så skal jeg komme med kaffe, sa den unge mannen.  I tillegg til kaffe serverte han refleksbrikker til alle og fotograferte med stor iver.  Flere hyggelige medarbeidere kom ut, og vi tror at vi nå ligger på Viking Redningstjenestes intranett.  Veldig moro og hyggelig.

Lunsj hos Viking Redningstjeneste
Serviceinnstilt ung mann
Turen fortsatt deretter til Bryn og nå kom vi inn i et nydelig område langs elva helt ned til Kværnerbyen.  Turens siste etappe gikk gjennom Bård Breiviks skulpturpark og langs murene på Botsfengselet frem til Grønnlandsleiret.

Siden det var høstens siste tur, avsluttet vi med en øl på en brun pub på Vålerenga.  Veldig koselig og meget god stemning.  

Vakkert langs Alnaelva
Brun pub på en onsdag (Line, Arild, Ulf, Arne og Alice)
Egon (Arild) utenfor Botsen.....
Nå legges planer for neste års turer, men først er det årsmøte og mimring i januar 2015.  Vi takker for en enestående turhøst, og synes selv vi har vært flinke som har deltatt på alle turer bortsett fra en....

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar