fredag 2. oktober 2015

Manon



I går så jeg høstens storslagne ballet "Manon" sammen med min gode og trofaste kulturelle venninne Dalia.  

Historien er den samme gamle om Manon som trekkes mellom et liv i kjærlighet eller et liv i velstand.  Manons slemme bror lover henne bort til den som betaler mest, men Manon flykter med den hun elsker De Grieux.  Broren og den rike elskeren finner henne igjen og hun sier ja til å bli hans elskerinne.  Men hun greier ikke å gi slipp på De Grieux, og sammen prøver de å lure penger av den rike Lescaut.  Dette blir oppdaget, og Manon blir dømt for prostitusjon og deportert til New Orleans, og hennes liv ender i skam og kjærlighet i Louisianas sumper.

Det var vår favoritt Maiko Nishino som danset Manon og Philip Currell som danset De Grieux - hvilken vidunderlig dans. Det er umulig å beskrive dette,- det må oppleves.

Det var storslåtte kostymer i alle farger og fasonger og kjempestort danseensemble.  Dette er den flotteste balletten vi har sett her i Oslo og utrolig vakker og melodiøs musikk av Jules Massenet.

Ballettens koreograf er den verdensberømte britiske Sir Kenneth MacMillan, og det er første gang den er satt opp i Oslo.

Full sal og ellevill begeistring selvfølgelig.  Denne må du se hvis du er et snev interssert i ballett.

Maiko Nishino og Philip Currell

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar