onsdag 14. oktober 2015

Piemonte på Sokna



Så var det tid for vinklubb på Sokna igjen.  Temaet denne gang var selvfølgelig Piemonte-viner som May- Brith hadde tatt med fra vår studietur i området i september.

Vi ble tilbudt tre viner - en fra Cascina Castagna og en fra hver av de to andre vingårdene vi besøkte,- Scagliola Sansi og Favia Giorgio.

Vi smakte og luktet og jobbet med tilleggsoppgaven som var å lage en produktbeskrivelse til vinen Foravia fra Scagliola Sansi.  Litt uenighet var det, men vi var enige om mørk rubinrød farge, krydder, spesielt ingefær, solbær og lite tanniner.  Den beste vinen var imidlertid den fra "svigermors drøm"-gården Favia Giorgio med hele 15,5% alkohol.


Også middagen var italiensk og besto av følgende:
  • Prosciutto di Parma/Breasola med melon og parmesan
  • Pastarett a la Valhall m/salat
  • Italienske oster
  • Is m/bær (villbringebær og blåbær fra skogen på Sokna)
og det kom enda en rød Piemonte-vin på bordet i tillegg en hvit en.  Nydelig måltid med nydelige viner og livlige diskusjoner.

Høstsamlingen ble avsluttet med en laaang og innholdsrik frokost og lange diskusjoner om kommunevalget og konsekvensene for Ullensaker.

Tusen takk til May-Brith for koselig samling.

På grunn av vinklubbens omfattende reiseprogram blir neste møte først lørdag 13. februar 2016 hos Gunn og Jan Håkon.  Det tradisjonelle julebordet til Kiel må utgå i år da vi ikke fant plass i kalenderen...... 


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar