søndag 22. november 2015

Hell Bourg / Salazie

Salazie er en kommune "Cirque de Salazie" på La Reunion og ligger inne på øya uten tilgang til det indiske hav.  Vanskelig å beskrive denne regionen med irrgrønne lier, dundrende fosser, spisse fjell, små idylliske landsbyer og smale og svingete veier. Kanskje kan bildene gi en ide om landskapet???

Området gir mange muligheter for vandringer, men både skiftende vær og forkjølelse i reisefølget gjorde at vi holdt oss til leiebil med dyktig sjåfør Arild. 

I tillegg til utallige fotostopp gjorde vi opphold i kommunesenteret Salazie og den spesielle byen Hell-Bourg som beskrives som "Hamlet i et eventyr" med små og meget fargerike hus, litt av hvert av "klientell", fotturister (flest franksmenn) og andre turister i små leiebiler.  Her spiste vi lunsj på en lokal restaurant, og mens Arild valgte turistmat (biff og pommes frites), kastet vi andre oss over lokale spesialiteter som smakte fortreffelig.  En veldig artig og spesiell landsby.


Cirque de Salazie

Cirque de Salazie
Cirque de Salazie
Cirque de Salazie

Fotturister i Cirque de Salazie

Fotograferende damer 

Damene på sightseeing i Hell-Bourg

Fotograferende dame

Vakkert vindu i Hell-Bourg


Hell-Bourg

Hell-Bourg

Shopping i Hell-Bourg

Trist syn i Hell-Bourg

Rådhuset (La Mairie) i Salazie 
Været var spesielt - alt fra skybrudd til strålende sol - noe som gjorde turen aldeles spesiell.  Vi skulle gjerne vært friske og hatt mer tid i disse områdene - tenk hvilke fotturer det kunne blitt.  Next time????


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar