torsdag 26. november 2015

Pamplemousses Botanical Gardens


Mens familien Heskestad foretrakk stranden, tok gemalen og bloggeren en tur til en annen populær turistattraksjon - Sir Seewoosagur Ramgoolam Botanical Gardens eller ""Pamplemousses".  Etter Kew Gardens i London sies denne å være den mest interessante. Hagen har sitt navn etter Sir Seewoosagur Ramgoolam som var den første statsministeren på Mauritius etter frigjøringen fra Storbrittania i 1968.  Hagen er imidlertid meget gammel og ble grunnlagt allerede i 1768 av franskmannen Pierre Poivre.

Dette er ikke en botanisk hage med masse blomster, men et tropisk arboret med palmer og andre tropiske trær.  

En flink dame som guidet både på franks og engelsk tok oss med rundt og fortalte livlig om de forskjellige sorter og hva som skjer når orkanen plutselig knuser store deler av hagen og den må stenge i månedsvis for opprydding.  

I tillegg til orkanen, er flaggermus en plage i hagen, og vi så og hørte hauger av dem.  Hagen har forøvrig et rikt liv av eksotiske fugler og noen andre dyr, bl.a. store skilpadder.

Hvit Lotusblomst


Se vanndråpen i bladet


Vannliljer

Pølsetre

Palmeallee

Flaggermus

Flere flaggermus

Kjempeskilpadde

Man treffer kjente over alt.  Arild og jeg satt rolig og spiste lunsj på en lokal restaurant da det toget inn fire nye gjester - fra Kløfta og Norge....  Det var naboer og kjente fra Kløfta....  Verden er liten. 

Lunsj med Finsen/Bjørningstad





Tre uker på tur går raskt, og plutselig er det hjemreise. Den gir alltid for evaluering og vurdering. Hva var best med turen?  Hva skulle vi ha gjort annerledes?  

  • I tillegg til det deilige klimaet, den ypperlige servicen og det deilige badevannet, var turen til verdens mest aktive  vulkan, Piton de la Fornaise, turens topp.
  • Hvis vi skulle ha gjort noe annerledes, så skulle vi ha delt turen i tre like lange opphold - altså noen flere dager på Sugar Beach og noen færre på Grand Gaube.  Det var et par ting til vi gjerne skulle ha sett i Flic en Flac området. Neste gang vil vi også forhåndsbestille bil på La Reunion og hente den ved ankomst på flyplassen.  Vi brukte litt for lang tid på bestilling, henting og levering av bilen.
Dette er jo småting som bare erfaring kan gi.  Reising er læring!  Totalt sett er vi strålende fornøyd med reisen, og hodet har fortsatt litt problemer med å "lande".  

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar