torsdag 19. november 2015

St-Denis


Etter en halv times flytur fra Mauritius landet vi i St-Denis på La Reunion.   Allerede på vei fra flyplassen så vi at dette var annerledes enn Mauritius - det virket mer utviklet og renere - men så er det jo Frankrike også. Alle som kommer med fly direkte fra Paris går på "innenlands", bilene har franske skilter, EU-flagget vaier - VIVE LA FRANCE.

I motsetning til Mauritius, så er La Reunion fortsatt en del av Frankrike, departement de France, og Frankrike (og EU) bidrar med store økonomiske bidrag.  Det var flott motorvei rundt hele øya, og her fant vi de store franske butikkjeder som Decathlon og Carrefour.  Svært få snakket engelsk her, så bloggeren måtte bistå de andre i gruppen på beste måte.  Det gikk selvfølgelig fint.

Vi hadde bestilt "executive room with sea view" på byens beste hotell, og det svarte absolutt til forventningene.  Det var fantastisk utsikt fra hotellet som lå oppi fjellsiden, men ulempen var at det var et stykke ned til byen og vi måtte ta lokalbussen. (Her var evalueringene fra www.hotels.com noe misvisende). 

Etter en rask lunsj, tok vi så bussen ned til St-Denis, øyas hovedstad med ca. 150.000 innbyggere. Hele øya har ca. 850.000 innbyggere.

Vi ruslet litt i gågaten før vi oppsøkte en kafe vi fant i Lonely Planet, og her var det Haloweenfest og full fres.  Vi slo oss ned sammen med de lokale og hadde det skikkelig moro.


Hotel Bellepierre
Kveldsutsikt fra rommet
Vi venter på lokalbussen

Haloween i St-Denis

Søndag og mandag utforsket vi St-Denis, som til vår overraskelse hadde mange fine historiske bygninger, bl.a. hjemmet til tidligere fransk statsminister Raymond Barre.  Vi vandret også i Botanisk Hage og besøkte det Naturhistoriske Museet.  På sistnevnte var det mest informasjon om haier i alle størrelser.....

Jeg må tilføye at det var på La Reunion at de fant en bit av vingen på Air Malaysia flyet som forsvant så mystisk for over ett år siden og som ingen hittil har funnet.

Mandag tittet vi på hindutempler og kinesiske templer og shoppet litt før vi inntok fransk lunsj på en ekte fransk bistro.  Bloggeren slet med forkjølelse, så på ettermiddagen var det avslapping før Alice og Arne kom på baguette/ost/skinke-middag på rommet (to store varme måltider om dagen blir for mye).

Og neste dag var det nye eventyr.......

Utsikt fra hotellet

Gammeldagse potteplanter i Botanisk Hage


Litt mye sightseeing for Arne

Vakre bygninger i St-Denis

Kanoner her også - La Barachois

Hindutempler og lunsj


St-Denis i bakgrunnen





Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar