fredag 20. november 2015

Piton de la Fornaise

La Reunion er som sagt helt annerledes enn Mauritius der den kneiser flott i havet med sin irrgrønne regnskog og sine vulkaner.  Man reiser til Mauritius for å nyte strendene og til La Reunion for å nyte naturen.  Her er faktisk fjell helt opp i 3.000 m.o.h.

Tirsdag hentet vi leiebil og la ut på reisens absolutte høydepunkt, verdens mest aktive vulkan, Piton de la Fornaise, 2.522 m.o.h.  Vulkanen hadde sist utbrudd 31. juli i år, og ifølge de lokale hadde den sprutet litt den uken vi var der også.

Fra St-Denis kjørte vi sydover til St-Benoit og innover øya og oppover i høyden til den lille byen Bourg Murat.  På svingete veier kjørte vi gjennom fantastiske landskap med en utrolig og variert natur, og hvert høydenivå hadde sin spesielle vegetasjon.  Våre amatørbilder kan på ingen måte rettferdiggjøre disse landskapene.

Bourg Murat er sentrum for vulkanturismen, og her ligger også "Maison du Volcan", et svært flott og informativt museum som gir informasjon om vulkaner generelt og om Piton de la Fornaise spesielt. Her er det også små B&B som benyttes av turister som går fotturer i dette spesielle landskapet.  Her var også områder med gårder og beitende husdyr som kunne minne om Gudbrandsdalen, men vi hadde ingen hjemlengsel.

La Plaine des Palmistes


Kaffe og kjempestore wienerbrød hos Tit Doceur


Utenfor "Maison du Volcan"


Utbruddet 31. juli 2015

Fra Hell Bourg la vi ut på siste etappe mot vulkanen gjennom spektakulære landskaper med utsiktspunkter som alle viste helt forskjellig natur.  Første stopp var Belvedere du Nez-de-Boeuf hvor vi så dype, dype irrgrønne daler med skyer som kom og gikk, meget spesielt.


Belvedere du Nez-de-Baeuf

Belvedere du Nez-de-Baeuf

Belvedere du Nez-de-Baeuf

Neste stopp var Pas des Sables (2.360 m.o.h.) og her så vi døde krater og innvendige vulkanvegger,- også dette meget spesielt.  Lavasjøene Plaine des Sables var neste stopp,- har aldri sett maken.  Meget vakkert.

Pas des Sables 


Pas des Sables


Plaine des Sables


Plaine des Sables


Veien stoppet ved Pas de Bellecombe 2.354 m.o.h. og vi hadde fantastisk utsikt til selve Piton de la Fornaise, men så hverken ild eller røyk.  Vulkanlandskapet her kan ikke beskrives, og heller ikke bilder kan gi helheten, men vakkert og spesielt var det.  

På en liten øy langt ute i det indiske hav ligger altså verdens mest aktive vulkan, og der var vi..... Reisens absolutte høydepunkt.

Pas de Bellecombe

Dødt krater ved Pas de Bellecombe

Tilbake i Bourg Murat, tok vi veien sydover tvers over øya til St-Pierre og den flotte motorveien rundt tilbake til St-Denis.  En dag helt utenom det vanlige.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar