torsdag 19. november 2015

Sugar Beach


Jeg starter bloggingen fra høstens tur til Mauritius og La Reunion med et stemningsbilde fra Sugar Beach.  Enjoy!




Mandag 26. oktober startet vi høstens langtur til Mauritius og La Reunion sammen med gode venner Alice og Arne.  Siden Oslo går for "bilfritt sentrum", går vi for "bilfritt Kløfta" og satser på kollektivtrafikk.  Vi tok altså den nystartede bussruten fra Kløfta til Gardermoen, og vi var de eneste ombord.  Hvis vi ikke støtter denne bussruten, så blir den nok lagt ned ganske snart. Ikke lett å være miljøaktivist..... 


Arild, Arne og Alice klare til avreise

Vi hadde valgt Emirates denne gang, og første stopp var Dubai.  Her hadde vi litt ventetid før siste etappe på 6 timer til Mauritius.  Fra Gardermoen til Dubai var det bare halvfullt fly (knapt nok det), men fra Dubai til Mauritius var det et stappfullt Airbus A380 med over 600 passasjerer ombord.

Vi sov oss gjennom natten og landet tirsdag morgen på Mauritius.  Vi hadde forhåndsbestilt transfer, og en svært hyggelig kar tok hjertelig imot oss på flyplassen og kjørte oss tvers over øya til Sugar Beach Resort hvor vi skulle tilbringe de fire første dagene.

Her ble vi hjertelig mottatt og vist til våre deilige rom helt nede på stranden.  Nå var vi klare for noen dager med ren nytelse.

På vei til rommet

Kanskje jeg bør skrive litt om Mauritius??  Øya er et demokratisk, stabilt og relativt vellykket lite land i det indiske hav et stykke utenfor Madagaskar og har ca. 1,4 millioner innbyggere.  Landet hadde ingen egen urbefolkning da det ble oppdaget av hollandske sjøfolk i 1598.  Senere har øya både vært fransk og britisk koloni inntil den ble egen demokratisk stat i 1968.  Sukker har vært hovednæringen, og landet har idag en stor indisk befolkning som ble importert for å jobbe på sukkerplantasjene. Også slaver fra Afrika (Creoler) ble importert som sukkerarbeidere.

Innbyggerne selv beskriver sitt land som "PEACEFUL PARADISE" hvor hinduer, muslimer og kristne lever fredelig side om side.  Slik virket det på oss også.   Hele 68 % av befolkningen er av indisk avstamning, mens "the new kids on the block" utgjør 1% og er fra Syd-Afrika.

Selv om engelsk er offisielt språk, så snakker flere fransk.  Dette ble forklart med at fransk ligger nærmere creolsk som er dagligspråket. 

Bryllupsmiddag for to


Vi sjekket altså inn på Sugar Beach Resort ved Flic en Flac stranden litt syd for hovedstaden Port Louis.

Her deltok vi i vannaerobic, leste bøker og badet, koste oss og tok en tur til hovedstaden Port Louis. Dette var deilig etter en svært travel høst med mange forskjellige oppgaver. Hver eneste dag var det bryllup, og vi kunne observere både unge og gamle brudepar og små og litt større bryllupsmiddager på stranden.  Det så jo svært romantisk ut, men også litt ensomt.  Litt trist liksom å se et brudepar sitte helt alene med bryllupsmiddagen sin............. det er jo en dag som skal deles!

En kveld inviterte hotellet på cocktail party, og det ble servert snacks og svært fargerike drinker mens vi minglet utover den vakkert opplyste hagen.  Veldig flott.


Sugar Beach Resort

Sugar Beach Resort

Cocktail party
Spesielt tre

Solnedgang over Sugar Beach


På den femte dagen var det tidlig opp og avgang til flyplassen kl. 07:00 for neste eventyr, nemlig den franske øya La Reunion.  Vi hadde avtale med samme blide sjåfør som hentet oss på flyplassen, og han stilte presis som ventet.  Dette var første etappe.

1 kommentar: