torsdag 26. november 2015

Ile de Cerfs


Ile de Cerfs er den mest kjente og populære turistdestinasjon på Mauritius,  Den en gang sparsomt bebodde øya oversvømmes nå daglig av solslikkende turister som nyter det krystallklare vannet og de hvite strendene.

Vi gjorde avtale med vår hyggelige taxisjåfor fra sukkerturen, og han hentet oss på hotellet og kjørte oss sydover østsiden av Mauritius til Trou d'Eau Douce hvor katamaranen med vennlig betjening og en gjeng kinesiske turistungdommer ventet.  Fy fillern så uhøflige de kinesiske ungdommene var der de trengte seg foran oss til både sitteplasser, mat og drikke.  Eieren av båten registrerte nok oppførselen, for at ga oss ekstra oppmerksomhet og det satte vi pris på.

Etter en times seiling i turkis vann hvor vi så bunnen hele tiden, gikk vi ombord i en elvebåt som fraktet oss opp elven til en foss som ikke gjorde særlig inntrykk på blaserte nordmenn.

Deretter var det grillet lunsj ombord og videre seiling til Ile de Cerfs. Mens kineserne skulle på forskjellige aktiviteter, tok vi det helt rolig på den hvite stranden og i det turkise vannet. Katamaranseilingen tilbake var også fin, og kapteinen gjorde en liten sving utenom revet.  Fra båten kunne vi se flere nydelige resorts langs kysten. 

Vår trofaste sjåfør ventet i Trou d'Eau Douce og kjørte oss trygt tilbake til Grand Gaube.  Som en ekstra gest til oss tok han en liten tur til et hindutempel i sjøen.  Vakkert! En vidunderlig dag!!


Katamaranseiling til Ile de Cerfs

Lunsj ombord

Tit tit.....

Ile de Cerfs

Katamaran
Glade seilerdamer
Sagar Shiv Mandir Hindu Temple





Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar