mandag 30. november 2015

Giselle


Den vakre balletten "Giselle" er en fin oppladning til advent, og i går tok Cathrine og jeg turen til operaen for å se dette eventyret.  Jeg hadde sett den tidligere, på La Scala i Milano, men ville gjerne se den en gang til, og Cathrine takket hjertelig ja til min invitasjon.

"Giselle" er et evntyr av romantisk musikk og meget vakker klassisk dans. Den ble fremført første gang i Paris i 1841, og handler om lidenskapelig og ulykkelig kjærlighet mellom adelsmannen Albrecht og den enkle piken fra landet, Giselle.  I rollen som Albrecht så vi tyske Dirk Weyershausen og Giselle ble danset av japanske Leyna Magbutay.

Det var vakre kulisser i nydelige farger, og spesielt i 2. akt da Albrecht danset en meget langsom og vakker pas de deux med Giselle på kirkegården.  Det var så man fikk grøssninger.

Den vakre musikken er laget av Adolphe Adam, samme mann som skrev musikken til "O helga natt". Så startet da også gårsdagens introduksjon med "O helga natt" før en livlig og humoristisk pianistinne orienterte om musikk, dans og ikke minst tiden den er skrevet i. Stapp fullt på introduksjonen som vanlig og veldig bra.

Damene er klare for "Giselle"

Fra 2. akt

Veldig koselig at Cathrine liker ballett.  Vi koser oss hver gang.

Før gårsdagens ballett var vi på visning sammen med Cathrine og Marius, koste med familiens nye kjæledegge mopsen Hjørdis og spiste deilig middag i Solhaugveien.

Ja, jeg må nevne Hjørdis, et nydelig lite nøste av en mops på 10 uker som kom til familien Kastet/Berntsen for en uke siden. Vi har alle falt helt i staver over dette lille "kosedyret" som Cathrine har ønsket seg lenge.

Nydelige Hjørdis

Kos med Hjørdis
Mens damene nøt kultur på høyt nivå, var far og Marius "barnevakt" for Hjørdis.  Tror de koste seg de også.  

En veldig koselig søndag med familiemys og kultur.  Fin start på advent. 



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar