torsdag 27. mai 2010

Den gyldne omvei

Nå har Arild hengt opp sitt nyinnkjøpte kunstverk over peisen. Vi synes det ble bærre lækkert ....




På vei fra Trondheim til Brønnøysund tok vi idag "den gyldne omvei" om Inderøy i Nord-Trøndelag. Her var vakkert kulturlandskap, velstelte gårder og kunst av mange slag.

Vi besøkte Galleriet til Nils Aas i Straumen og i Muustrøparken - Inderøy Kommunes tusenårssted - var det flotte skulpturer av Nils Aas, nydelige blomster, stenbroer, turstier og scene. Vi vandret rundt og nøt de vakre omgivelsene. Vi var også innom Klokkarstua - en artig butikk med klær, hatter, vesker etc. Innehaveren, som hadde flyttet fra Oslo og startet butikk her i Straumen, anbefalte oss et besøk i verkstedet og galleriet til keramikerne Ragnhild Stuberg og hennes japanske ektemann Keisuke Ueno.

Der ble vi hjertelig mottatt av Ragnhild som orienterte om både sin egen og ektemannens kunst. Dette er keramikk av "world class" som er innkjøpt av bl.a. HM Dronningen, Statsministerens kontor, Statoil, utenlandske museer og universiteter. Dette var helt eksepsjonelle kunstverk, og vi falt for et vakkert veggbilde i blått med nydelig dekor. Arild svidde raskt av kr. 8.000, og kunstneren ble overlykkelig over å få et salg sånn på en alminnelig torsdag..... Vi er svært fornøyde med kjøpet, og gleder oss til å henge det opp hjemme.

Vi må se ærlige ut... Verkstedet hadde ikke kortleser, men damen ga oss kontonummeret og vi kunne bare overføre pengene når vi kom hjem. Og det skal vi selvfølgelig gjøre!!

Etter disse kunstopplevelsene "banket" vi raskt oppover Nord-Trøndelag og ankom Brønnøysund i god tid før kveldens Eurovision Song Contest. Alexander var klar med kyllingvinger og loff - veldig koselig!

Keramiker Ragnhild Stuberg overrekker kunstverket


Arild med nyinnkjøpt keramikkbilde øverst til venstre




Keramikk og blomster i leirpotter


Utendørs galleri med vakker keramikk



Muustrøparken



Arbeiderkvinnen av Nils Aas


Karin lytter til flyndren


Flyndre av Nils Aas - skulptur med lyd

1 kommentar:

  1. Ble kjempefint!


    Bente Helenesdatter Pettersen


    PERSONA GRATA
    tlf. 0047-95739209

    SvarSlett